תשובות לשאלות שכיחות בנושא אכילה ותזונה נכונים
מחקרים מדעיים מאשרים כי בדבש רכיבים אנטי בקטריאליים (נוגדי זיהום) ונוגדי דלקת וחמצון, והוא נמצא קשור עם שלל יתרונות בריאותיים כולל מניעת מחלות של דרכי העיכול וגם הקלה בכאבי גרון ודלקות של דרכי הנשימה. משכך, נראה כי כפית דבש לגרון כואב זה לא רק תרופת סבתא. להרחבה כנס/י לפוסט על יתרונות הדבש לבריאות.
שתייה של כ-100-200 מיליליטר יין אדום ביום לגבר (מחצית מכך לאישה), נמצאה קשורה עם שיפור ערכי הכולסטרול וקרישת הדם והפחתת השכיחות למחלות לב. חשוב לשים לב ששתיית יין איננה מומלצת לכל אחד, בין היתר היין אינו מומלץ לילדים/צעירים (הרמב"ם ממליץ על שתייה מגיל 21), נשים הרות, חולי לב וכליות ועוד. למידע נוסף על יתרונות היין לבריאות כנס/י לקישור.
התמר עשיר בסיבים תזונתיים המשפרים העיכול. מחקרים מצאו שצריכה יומית של תמרים מגבירה פעילות המעיים. בגמרא למדים שהתמר טוב לריכוך היציאות ובמסכת כתובות נרשם מפורשות כי התמרים טובים לסובלים מטחורים. למידע נוסף על יתרונות התמרים לבריאות לחצ/י על הקישור.
בין הקיבה למוח קיים מנגנון תקשורת ( gut-brain communication ). כשהקיבה מלאה היא משדרת "אות" למוח. הבעיה היא שיכולות לעבור אפילו 20 דקות עד שהאות של הקיבה ששבענו תתקבל במוח. בינתיים אנחנו אוכלים סתם. חז"ל הציעו מספר טיפים איך להצליח לא לאכול סתם בפרק הזמן בו האות של הקיבה עדיין לא התקבלה במוח. לחצ/י על הקישור לטיפים איך להצליח לא לאכול סתם בגלל הדיליי בתקשורת קיבה-מוח.
במחקר שפורסם בכתב העת brain and cognition נמצאו שינויים פיזיולוגיים דרמטיים אצל אנשים שנחשפו לתמונות מזון יפה. המוח אוהב ומחפש אחר מזון יפה. אנחנו אוכלים הרבה פעמים בגלל היופי של המזון (רעב חזותי). תעשיות המזון מודעות לכך ומציגות המזון בצורה יפה, בפרסומות מגרות, אריזות מעוצבות וכו'. חז"ל הציעו טיפים איך "לאכול נכון עם העיניים" – מידע נוסף בקישור זה.
כן. מספר מחקרים מצאו שמי שלועס יותר, אוכל פחות. מעבר לכך שלעיסה ארוכה יותר מגבירה ההנאה מטעמי המזון בפה, ושלבלוע בלי ללעוס כלל לא מומלץ (עלול לגרום בין היתר לחנק, אספירציה, התייבשות), לעיסה ממושכת מגבירה תחושת שובע. יש הממליצים על כ- 30 לעיסות בממוצע לפני שבולעים ויש על 30 שניות. יש גם טיפים איך להצליח ללעוס לעיסה ממושכת לפני שבולעים- לקריאה לחצ/י על הקישור.
למלא הקיבה עד סוף, להתפוצץ מאוכל זה הרגל ממש לא בריא. מתחושת אי נוחות בשל התרחבות הקיבה ולחץ על איברים סמוכים, ועד השמנת יתר על תחלואיה. הרמב"ם ממליץ להשאיר מקום בקיבה- למעשה רבע (25%) פנוי. אפילו עדיף לאכול מעט אוכל לא בריא מאשר למלא הקיבה עד תום במזון בריא, שכן לפי הרמב"ם רוב החלאים באים על האדם בגלל אכילה עד אפס מקום.
Last updated on January 30th, 2020 at 01:22 pm