חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דיאטת ניקוי רעלים טבעית

נכתב על ידי

דיאטת ניקוי רעלים מהגוף מבוסס הרמב"ם

לפי הרמב"ם אחת הדרכים להכנסת רעלים לגוף היא על ידי אכילה. במזון יש בקטריות, פרזיטים, פטריות שונות ועוד מזיקים שעלולים להרעיל את הגוף. גם שומן, נתרן וסוכרים עלולים להרעיל הגוף. נוסף לכך, גזים רעילים העלולים להיפלט בתהליך הבישול מכלי אוכל לא תקינים או שריפה של השמן בזמן הטיגון למשל, מייצרים גם הם רעלים שבסופו של דבר נכנסים באמצעות המזון שאוכלים אל הגוף.

הגאון מווילנה אמר אם אתה אוכל נכון, אתה אוכל את האוכל. אם אתה לא אוכל נכון אז האוכל אוכל אותך. 

אז איך להימנע מהרעלת הגוף על ידי המזון שאוכלים ואיך להיפטר מרעלים שכבר בגוף – דיאטה טבעית לניקוי רעלים – מבוסס חכמת הרמב"ם

דיאטת ניקוי רעלים טבעית לפי הרמב"ם

דיאטות לניקוי רעלים בתוך מספר ימים, הכרוכות בשינויים קיצוניים בהרגלי התזונה – מצומות שונים, דיאטת כתומים, דיאטת שייקים ירוקים וכדומה – צצות חדשות לבקרים. הביקורות מצד גורמי המקצוע רבות, ביניהן הטענה כי דיאטות אלו קיצוניות, כרוכות לא אחת בהימנעות מצריכת אבות מזון החיוניים לתפקוד תקין של הגוף, ואינן ריאליות לשמש דיאטה יומיומית קבועה. מה גם שלצד ירידה מהירה במשקל, לאורך זמן זה לא עובד – מחקרים מצאו שאחרי צום הגוף מחפש לפצות עצמו ולכן אוכלים יותר ממה שמורידים.

למען האמת לא צריך את זה גם. לגוף יש מנגנונים שונים וסופר מתוחכמים לניקוי עצמי, כמו בלוטות הלימפה, כדוריות הדם הלבנות וחיידקים בריאים. לפי הרמב"ם הדרך לנקות הגוף מרעלים היא לאפשר לגוף לנקות את עצמו בטבעיות על ידי הקפדה על מספר עקרונות:

1. אכילת ירקות ופירות

למעשה כול הירקות והפירות מכילים חומרים בעלי אפקט אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי ואני פטרייתי, הפועלים נגד מיקרואורגניזמים מזהמים ומרעילים, המגיעים לגוף דרך המזון. בנוסף, בפירות ובירקות יש נוגדי חמצון, כימיקלים הנלחמים ברעלנים שבגוף ומונעים פגיעה בתאים.

פירות וירקות גם תורמים לעיכול תקין ומעודדים יציאות של פסולת ורעלים (בצואה), בשל הסיבים התזונתיים שהם מכילים.

ירקות מומלצים לניקוי הגוף מרעלים – אנו ממליצים על סלטים ושיקים בדגש על שפע צבעים:

ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, חסה, ארטישוק, נבט חיטה, אספסת, מנגולד, נבטים, צמח הפיגם.

אדומים: בצל סגול, גמבה, סלק, צנון.

לבנים: בצל, קולרבי, כרובית, שום.

כתומים: גמבה כתומה, גזר, כורכום, דלעת.

פירות מומלצים לניקוי הגוף מרעלים – צריכה מבוקרת: פירות העונה- כל עונה מביאה אתה את הפירות המתאימים לגופינו בהתאם למחלות ונזקי מזג האוויר. לכן, מומלץ לאכול דווקא פירות העונה.

בכל זמן מומלץ לאכול – תפוחים, רימונים, ענבים, תמרים. שקדים ואגוזים – בכמות קטנה יותר. 

*מבחינת סוכר ההמלצה היא לאכול עד 2 פירות ביום.

2. שייקים לניקוי מרעלים - צמחי מרפא בעלי אפקט מנקה ומרוקן

ישנם צמחי מרפא בעלי אפקט מנקה ומרוקן. ניתן להשתמש בצמחים אלו, לשתות בשייק מרענן או בחליטה בתה ולעזור לגוף לרוקן פסולת רעלים מהגוף.

צמחים בעלי אפקט מחטא ומרוקן: אזובבבונג (קמומיל), רוזמרין, קינמון, כורכום, ג'ינג'ר, שן ארי, שורש הליקוריץ.

3. הימנעות ממאכלים עשירים בסוכר, נתרן ושומן רווי

מזונות עתירי סוכר, שומן רווי, נתרן (מלחים), כמו גם תוספים מלאכותיים וסינטטיים כמו צבע מאכל וחומרי טעם וריח, גם בכמות קטנה, מכניסים רעלים לגוף. 

כיום ישנה חובה לציין על מזון ארוז אם הוא מכיל כמות חריגה של סוכר, שומן רווי ונתרן אבל עדיין ישנם תוספים מלאכותיים וסינטטיים בעלי פוטנציאל הרעלה, שמופיעים באותיות הקטנות של האריזה.

כדאי להמעיט ככל שניתן מצריכה של מזונות כאלו המרעילים את הגוף.

4. שמירה על היגיינת המזון

חיידקים, וירוסים, פרזיטים ומיקוטוקסינים מצויים יותר במזון לא טרי או לא נקי, שלא נשמר כראוי. אכילת מזון לא טרי או לא נקי עלולה לגרום להרעלת מזון מסכנת חיים.

מומלץ לאכול אך ורק מזון טרי, שנשמר בתנאים המתאימים לו. במידה שמדובר בפירות וירקות חשוב מאוד לשטוף אותם כהלכה, בשל חומרי הדברה אליהם נחשפו.

5. שמירה על היגיינת הבישול

כדי להקטין את הסיכון לפליטת גזים רעילים בעת הכנת המזון, מומלץ להשתמש בכלי בישול בצורה מושכלת, למשל להשתמש במחבתות ובסירים תקינים, שלא פולטים אדים רעילים, להימנע משימוש בתרווד פלסטיק בטיגון וכו'.

כמו כן, מומלץ להעדיף שיטת בישול של אידוי אם אפשר, על פני טיגון. אם מטגנים אז מומלץ טיגון בשמן זית שנמצא עדיף לטיגון משמנים אחרים, מבחינת שחרור רעלים מזיקים בטיגון קל ועמוק.

6. לא לאכול יותר מדי

התמלאות מאוכל יתר על המידה, מקשה על הגוף בעיכול המזון ופינויו. אי פינוי הצואה מהגוף, עלול לגרום לאדי צואה להתפזר בגוף ולהרעילו. מנגד, מיעוט אוכל נותן לגוף יכולת ספיגה וניקיון אופטימליות.

7. להימנע מאכילה בלילה

מערכות הגוף בכלל ומערכת העיכול בפרט לא במיטבן בסוף היום, ולכן פעולת עיבוד האוכל וההתמודדות עם הרעלים לא אופטימאלית כשאוכלים מאוחר.

8. לעשות פעילות גופנית

פעילות גופנית מתונה, בעיקר אירובית, שגורמת להזעה ולעליית דופק, שורפת שומנים בגוף, מאזנת ערכי הסוכר בדם ומעודדת פעילות המעיים והתרוקנות מפסולת הצואה. 

9. לשתות מים

 שתיית מים מעודדת את פינוי הרעלים ומקלה על הכליות בעבודתן להתפטר מהרעלים.

10. לא להתאפק לשירותים - להיתפנות בזמן

התפנות סדירה והימנעות מהתאפקות לשירותים, היא דרך נוספת למנוע מרעלים להתפזר בגוף ולהזיק לו.

זמן ניקוי הרעלים מהגוף תלוי בראש ובראשונה במשך הזמן שהגוף ספג הרעלים, וב"איכות" הרעלים שהוכנסו לגוף. ככל שהחשיפה ממושכת יותר, והרעלים קשים יותר, כך זמן הניקוי שלהם מהגוף יימשך זמן ארוך יותר.

דיאטת ניקוי רעלים מבוססת הרמב"ם איננה מוגבלת בזמן אלא מהווה המלצה קבועה לשילוב בהרגלי היומיום.

*חשוב לשים לב שדיאטת שייקים בלבד אינה מומלצת, מאחר שעלולה להחסיר מהגוף ויטמינים, מינרלים חלבונים, חומצות שומן ועד רכיבים החיוניים לתפקוד התקין של הגוף. לכן, ההמלצה היא תמיד במקביל לשלב בתזונה ככל הניתן את כל אבות המזון.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן