אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
לפי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הישראלי הממוצע אוכל כ-250 ביצים בשנה. יצאנו לבדוק בקרב המחקרים המדעיים ובמקורות מה, אם בכלל, בריא בביצים וחזרנו עם ממצאים משכנעים
ערכה התזונתי של הביצה הוא פנומנלי. הביצה עשירה בחלבון שלם ובוויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, ויטמין B12, ויטמין A, ויטמין D, אבץ, סלניום וכולין. בביצה נוגדי חמצון חזקים, בעיקר לוטאין, המגן על נזקים לתאי הגוף ושומר על בריאות העיניים.
למעשה ביצה היא אחד המזונות המודרניים הבודדים המכילים כמעט את כל מה שהגוף צריך כדי לשרוד. לא פלא אם כן שבביצה יש כל מה שצריך כדי להפוך תא בודד לאפרוח חי.
עד כדי כך מזינה הביצה שבגמרא נאמר "כל שהוא כביצה (מאכל בגודל ביצה), ביצה טובה הימנו".
מחקרים מהשנים האחרונות מצאו שצריכה של ביצים מעלה הכולסטרול הטוב (HDL), בשל חומצות השומן הייחודיות שבביצה. אם בעבר היה חשש שביצים מעלות כולסטרול, כיום רווחת הדעה שכל עוד צורכים ביצים במתינות, הכולסטרול בביצה לא מזיק.
חלבון – PROTEIN – פירושו "זה שבא קודם", הכוונה לחומר ראשוני ויסודי ביותר. החלבון הוא אחד מאבות המזון. החלבונים בונים את השרירים, למעשה כ-50% מחלבוני הגוף נמצאים בשרירים.
הביצה עשירה במיוחד בחלבון עם כ-6 גרם חלבונים בביצה בגודל בינוני (כ-70 גרם). החלבון בביצה כולל את כל 9 חומצות האמינו ביחס אופטימלי ביניהן. היחס המיוחד בין חומצות האמינו, הופך חלבון הביצה לחלבון שלם ובריא במיוחד ותורם גם לספיגה טובה יותר שלו בגוף.
בחלמון הביצה לוטאין וזאקסנטין (Lutein and zeaxanthin), נוגדי חמצון חזקים המצטברים ברשתית העיניים ושומרים על בריאותן. מחקרים מראים שצריכה מספקת של נוגדי חמצון אלו יכולה להפחית משמעותית את הסיכון להופעת קטרקט וניוון מקולרי – שתי מחלות עיניים שכיחות בגיל המבוגר.
מחקר מבוסטון ארה"ב דיווח שאכילה של 1.3 חלמוני ביצה ביום במשך 4.5 שבועות הגדילה כמות הלוטאין בעד 50% ואת הזאקסנטין בעד 142%.
בביצה גם ויטמין A. מחסור בוויטמין A מוכר כאחת הסיבות השכיחות בעולם לעיוורון.
בביצה מעט קלוריות מצד אחד והרבה חלבון מצד שני, וחלבון הוא ללא ספק אחד המזונות המשביעים ביותר שיש. החלבונים מעניקים תחושת שובע. לא פלא שלביצה ציון גבוה ב"מדד השובע" (satiety index) הבודק את יכולתם של מזונות שונים לגרום לתחושת שובע המשפיעה על צריכת הקלוריות.
ביצים הן מזון בריא כל עוד לא מגזימים ! איגוד הקרדיולוגים בישראל ממליץ לצרוך עד 6 ביצים בשבוע. לחולי סכרת, חולי לב ומי שסובל מכולסטרול גבוה ישנן המלצות שונות (מומלץ להיוועץ בנושא עם הרופא המטפל)
לפי הגמרא במסכת שבת לא מומלץ לוותר על חלבון הביצה, מכיוון שהוא נחוץ לצורך עיכולה. ההמלצה היא לאכול גם את החלבון (החלק החיצוני של הביצה) וגם את החלמון (החלק הצהוב הפנימי)
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות