דגים נחשבים למזון בריא, בעל ערכים תזונתיים ייחודיים. יצאנו לבדוק מהו הדג הבריא ביותר לפי המחקרים המדעיים וחכמת הרמב"ם וגם- מאלו דגים כדאי להתרחק…

מהו הדג הבריא ביותר ?
דגים נחשבים למזון בריא, עשיר בוויטמינים ובמינרליים חיוניים. בעיקר זוכים הדגים לתדמיתם הבריאה, בשל כמויות מכובדות של ויטמין D ואומגה 3 שהם מכילים.
התשובה לשאלה איזה דג הכי בריא תלויה בשאלה באיזה דג יש הכי הרבה אומגה 3 וויטמין D.
באיזה דג יש הכי הרבה אומגה 3 ?
בפרסום של אוניברסיטת הרווארד מופיע שהדג בו הכי הרבה אומגה 3 הוא הסלמון (כ-4,500 מ"ג אומגה 3 בנתח של כ-170 גרם), אחריו – האנשובי (1,200 מ"ג במנה של כ-60 גרם).
באזיה דג יש הכי הרבה ויטמין D ?
דגים עשירים במיוחד בוויטמין D הם הסלמון, ההרינג והטונה (לחצ/י לטבלת הערכים המלאה).
הסלמון הוא הדג הבריא ביותר ?
דג הסלמון (אילתית) נחשב דג בריא במיוחד, עשיר באומגה 3 וויטמין D.
באתר הבריאות הישראלי אינופמד זכה דג הסלמון למקום הראשון, לפני הקרפיון והפורל.
איזה דג הכי בריא לפי הרמב"ם ?
בספר הנהגת הבריאות של הרמב"ם מוזכר הדג "קטן הגוף" – מול (מולי) או רויל (רויאל) – כמאכל טוב ובמקום אחר מובא בשם הרמב"ם (פרקי משה) שדג הסלעים (לוקוס) הוא דג בריא במיוחד, מהיר עיכול וטוב.
הערת אזהרה - כספית בדגי אוקיאנוס
דגים מהאוקיאנוס עלולים להכיל כספית (mercury) בכמות גבוהה מדי (ולכן רעילה). משרד הבריאות בישראל מפקח על כמות הכספית בדגים המשווקים למאכל בארץ.
משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות להימנע מאכילה של דגי אוקיאנוס גדולים העלולים להכיל כספית בכמות גבוהה מדי כמו: כריש, מקרל וטונה לבנה.
בשורה התחתונה
דגים הם מזון בריא, עשיר בוויטמינים ובמינרליים חיוניים.
הדגים הם מקור מצוין של ויטמין D ואומגה 3 לגוף.
באופן עקרוני, הדג הבריא ביותר הוא זה שמכיל הכמויות הגדולות ביותר של ויטמין D ואומגה 3.
דג הסלמון נחשב לדג בריא במיוחד, עשיר בוויטמין D ובאומגה 3.
הרמב"ם רואה בדגים הקטנים כמו המולי והרויאל כדגים בריאים, כמו גם בדגי סלעים (לוקוס).
המלצתו של הרמב"ם על אכילת דגים קטנים, מתיישבת עם המלצת משרד הבריאות בישראל להימנע מאכילה של דגי אוקיאנוס גדולים העלולים להכיל כמויות גבוהות מדי של כספית, שעלולה לגרום להרעלה ולהזיק לגוף.
קישורים רלבנטיים:
Last updated on May 14th, 2022 at 08:39 pm