חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון טורטייה בטעם פלאפל ללא גלוטן

במסגרת התהליך ירידה במשקל שלי הורדתי לחלוטין גלוטן וסוכר. כאחת שאוהבת כל מה שקשור לפחמימות, זה היה לא פשוט כלל.

תוך כדי עשרות ניסיונות במטבח גיליתי את המתכון המושלם הזה שלגמרי פתר לי את בעיית הלאפות, טורטיות, קרפים ורולים מושחתים למיניהם.

אז קבלו את הלאפה טורטייה הכי שווה שיש!

מתכון טורטייה ללא גלוטן
פורסם על ידי

עבודה

10 דק'

הכנה

50 דק'

קושי

בינוני

כשרות

פרווה

המצרכים (כ-20 טורטיות):

500 גר' כוסמת ירוקה מושרית (4 שעות או לילה השריה) בשום פנים ואופן לא להשתמש בכוסמת חומה!

3 שיני שום

בצל לבן שלם

טימין

מעט גרגירי כוסברה טחונים

חצי כפית שום גבישי

כפית מלח הימלאיה

רבע כפית כמון

רבע כוס שמן זית איכותי

2 כוסות מים

תרסיס שמן זית (למחבת)

גבעול בצל ירוק (אופ')

כוסברה טרייה קצוצה (אופ')

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הכוסמת עד שהמים צלולים
  2. מסננים את הכוסמת תחת הברז
  3. מעבירים את כל הרכיבים למעבד מזון
  4. טוחנים עד לקבלת בלילה אחידה כמו של פנקייק
  5. במידת הצורך מוסיפים מעט מים בהדרגה
  6. מעבירים את הבלילה למנוחה של חצי שעה במקרר
  7. מחממים מחבת נונסטיק על אש גבוהה
  8. מרססים את המחבת במעט תרסיס שמן זית
  9. מנמיכים  את הלהבה לחום בינוני
  10. יוצקים עם מצקת מהבלילה ומשטחים בתנועת סיבוב, עד לקבלת טורטייה רחבה, אחידה ודקה ככל שניתן
  11. מנסים להרים מהצדדים עם סכין לבדיקת מוכנות והופכים לצד שני למס' שניות עד לקבלת גוון זהוב.
  • הטורטיות נשמרות במקרר כ 3 ימים. ניתן להקפיא ולהוציא כל פעם שרוצים. ההקפאה שומרת על הטריות אך חשוב להקפיד להפריד בין הטורטיות עם שקיות הקפאה, על מנת למנוע הידבקות.

בתאבון ולבריאות 😊 (מאת דיקלה יעקב)

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן