חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לעשות קקי נכון

נכתב על ידי

יש דברים שלא מלמדים בבית הספר. אחד מהם הוא איך לעשות קקי בצורה נכונה - טיפים לשחרור קל

פינוי הפסולת מהגוף הכרחית לבריאות, אחרת עצירות ומחלות עלולים להופיע – יצאנו לבדוק בקרב המדע והמקורות איך עושים נכון קקי וריכזנו טיפים ששווה לקחת לשירותים

לשמור תמיד על מעיים רפויים

לפעמים רוצים להתרוקן אבל זה לא יוצא. לדעת הרמב"ם הדרך להימנע מכך היא לשמור על מעיים רפויים תמיד (צואה רכה). זאת ניתן לעשות על ידי תזונה עשירה במים ומזונות עשירים בסיבים תזונתיים כמו תמרים, תפוחים ולחם מלא.

לא להתאפק

התאפקות גוררת עצירות ועצירות קשורה על שלל תופעות – מגזים ואי נוחות בבטן, ועד הופעת ריח רע מהגוף ומהפה, ומחלות של המעיים והרקטום. הדרך להימנע מכל אלו היא פשוט לא להתאפק. חז"ל ממליצים להיכנס לשירותים ולנסות להתרוקן עוד לפני שמרגישים צורך להתאפק. 

לייצר "תנועות מעיים"

במכון האמריקאי הלאומי לסוכרת ומחלות עיכול וכליות (NIDDK) מסבירים שאכילה מעודדת "תנועות מעיים" (bowel movements) המעודדת יציאה. ההמלצתם היא לאכול בבוקר ולנסות להתרוקן 15 עד 45 דקות לאחר מכן. 

דרך נוספת לעודד יציאות היא ע"י פעילות גופנית. פעילות גופנית גורמת לעליית דופק וקצב הנשימה. אלו מפעילים שרירי המעיים. התוצאה היא קיצור הזמן שייקח לצואה להתפנות מהמעי. 

להתרגל להיכנס לשירותים בשעות קבועות

לפי חז"ל ניתן להרגיל הגוף להתרוקן בזמן קבוע. הדרך לעשות זאת לפי חז"ל היא להיכנס לשירותים בזמנים קבועים, בבוקר ובערב, להתמקד במעשה, לדחוק מעט ולנסות להתרוקן. לחזור על הפעולה מדי יום. בסופו של דבר הגוף (המוח) יתרגל להתרוקן בזמנים אלו.

לא ללחוץ יותר מדי

 גם כשמרגשיים צורך לעשות קקי, צריך לעשות זאת נכון. לחץ מוגזם עלול לגרום לקרע בפי הטבעת והופעת פיסורה, טחורים, בקעים בדופן הבטן ואפילו דימומים בלחמית העין.

בגמרא  ממליצים לשבת ולהמתין קצת לפני שלוחצים וכשלוחצים לדחוק מעט אבל לא יותר מדי. 

מומלץ בסוף לשטוף פי הטבעת באמצעות בידה או נייר טואלט לח.

לסיים - לא לעצור באמצע

בגמרא מתריעים מפני עצירה באמצע הפיפי או הקקי. עד כדי כך לא מומלץ לבריאות לעצור באמצע ההתפנות, שגם אם אדם נזכר בשירותים שהוא שכח התפילן על ראשו, לא ייצא באמצע: אם מדובר בצואה יסיים "עמוד ראשון" וייצא ואם בשתן – יסיים "סילון ראשון" וייצא.

הרמב"ם ממליץ לנסות להתרוקן לפני הארוחה. ההתרוקנות תחזק את כוח העיכול של הקיבה.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן