חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון ללחמניות ביס כוסמין

הדרך הטובה ביותר לפתוח את היום ע"פ חז"ל היא עם "פת שחרית".

אחד הקמחים המומלצים והבריאים ביותר הוא הכוסמין (סוג של חיטה).

במיוחד בשבילך המתכון המושלם ללחמניות כוסמין ביתיות עשירות במיוחד בסיבים תזונתיים, רכות ואווריריות עם טעם של פעם והכי חשוב, ללא חומרים משמרים ותוספים מיותרים.

מתכון לחמניות ביס כוסמין
פורסם על ידי

זמן עבודה

10 דק'

זמן הכנה

45 דק'

רמת קושי

בינונית

כשרות

פרווה

המצרכים (15 לחמניות קטנות):

לבצק:

חצי קילו קמח כוסמין מלא מנופה

חצי קילו קמח כוסמין לבן מנופה

כף מלח הימליה ורוד

2 כפות סוכר קנים

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים חמימים

4\3 כוס שמן זית

לציפוי:

ביצה

כף סילאן

שומשום לבן

שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. לערבב את 2 סוגי הקמחים עם המלח
  2. בקערה נפרדת מערבבים כוס מים חמימים + שמרים+ סוכר ומשהים למשך 5 דק'
  3. מאחדים בין 2 הקערות ומוסיפים את המים הנותרים+4\3 מכמות השמן (הרבע הנותר לשימון הבצק)
  4. מעבירים למיקסר לעיבוד הבצק עד לקבלת בצק רך ודביק מעט (במידת הצורך מוסיפים מעט מים)
  5. שהבצק מוכן משמנים ברבע כוס שמן הזית הנותרת
  6. מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים לתפיחה רבע שעה
  7. לשים שוב את הבצק
  8. מחזירים לתפיחה של עוד כ 20 דק'
  9. מחממים תנור ל 180 מעלות
  10. יוצרים 15 כדורים קטנים, משטחים מעט כל כדור ללחמנית ביס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
  11. טורפים את הביצה עם הסילאן ומברישים את הלחמניות בביצה
  12. בוזקים מעל כל לחמנייה את 2 סוגי השומשום
  13. מכניסים לתנור ל כ- 15 -20 דק'

בתאבון ולבריאות 😊 (מאת דיקלה יעקב)

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן