חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון שקשוקה ירוקה

שקשוקה ירוקה בריאה במיוחד קלה להכנה, מנה מומלצת לארוחת ערב מפנקת ללא רגשי אשמה

מתכון שקשוקה ירוקה
פורסם על ידי מערכת אתר לבריאות

עבודה

15 דק'

הכנה

20 דק'

קושי

קלה

כשרות

חלבי

המצרכים (כ-4 סועדים):

חבילת תרד קצוץ

2 חבילות עלי מנגולד (עלי סלק)

3-4 בצל ירוק

1 בצל

1 ראש שום

10-15 עגבניות שרי

3 פרוסות פטה או מוצרלה

4 ביצים - לא חייבים להוסיף ביצים

3 כפות שמן זית

מלח הימליה (לפי הטעם)

פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

  1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית עד רתיחה
  2. להוסיף בצל חתוך לרצועות
  3. להוסיף בצל ירוק קצוץ דק
  4. להוסיף ראש שום קצוץ דק
  5. להוסיף גבעולי עלי המנגולד חתוכים לרצועות באורך שני גפרורים
  6. לקצוץ ולהוסיף את עלי המנגולד ועלי התרד
  7. לטבל מלח פלפל ולערבב הכול במחבת
  8. להוסיף את עגבניות השרי חצויות
  9. לשבור הביצים שלמות לתוך המחבת (לא חייבים להוסיף ביצים)
  10. להנמיך האש, לכסות המחבת ולבשל למשך כ-15 דקות
  11. להוציא המכסה לפזר את הגבינה עד שמתחממת ונמסה
  12. מגישים על לחם טרי או על צנים על המקום

בתאבון ולבריאות 😊

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן