חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בורקס ללא גלוטן מדפי אורז

אם יש לי חולשה למשהו זה לבורקסים, ובמסגרת האורח חיים החדש והבריא שסיגלתי לעצמי , ודאי שאין להם מקום….

כמה אושר היה למצוא את הפתרון המושלם עבורי – בורקס מדפי אורז, פריך וקראנצ'י בדיוק כמו שאני אוהבת, ללא גלוטן , ללא שומן טראנס והכי חשוב באפס מאמץ.

מתכון בורקס מדפי אורז ללא גלוטן
פורסם על ידי

עבודה

15 דק'

הכנה

45 דק'

קושי

בינונית

כשרות

פרווה

המצרכים (10 בורקסים):

20 דפי אורז

לבלילה:

ביצה

רבע כפית מלח הימלאיה

כוס מים

חצי כוס חלב שקדים

כף סילאן

למילוי:

2 תפוחי אדמה בינונים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות

בצל לבן גדול

ביצה

כף שמן זית

חצי כפית מלח הימלאיה

מעט פלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט

כפית קמח תפוחי אדמה

שומשום לעיטור

תרסיס שמן זית

אופן ההכנה של הבלילה:

  1. טורפים היטב את הביצה עם המלח והסילאן.
  2. מוסיפים את המים והחלב שקדים ומערבבים היטב
  3.  

אופן ההכנה של המילוי:

  1. מכינים ראשית את המילוי ובמקביל מחממים את התנור ל 185 מעלות.
  1. מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
  2. קוצצים את הבצל, מזהיבים במחבת, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה.
  1. שוטפים את הפטריות במסננת ומייבשים היטב במגבת.
  2. פורסים את הפטריות ומעבירים למחבת עם הבצל לטיגון קצר
  3. מוסיפים לבצל והפטריות את המלח,פלפל והמוסקט.
  4. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים לפירה.
  5. מוסיפים לתפוח'א את תערובת הבצל והפטריות .
  6. מוסיפים את הביצה וכף קמח תפוח'א ומערבבים היטב.

אופן ההכנה של הבורקסים:

  1. לוקחים 2 דפי אורז ומניחים על משטח העבודה.
  2. טובלים כל דף אורז בבלילה בנפרד לשנייה .
  3. מצמידים את 2 דפי האורז ומניחים על משטח העבודה.
  4. מניחים כף וחצי מהמלית על דפי האורז לרוחב בשליש הקרוב אלייך.
  5. מגלגלים לסיגר.
  6. חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז ( 2 לכל בורקס)
  7. משמנים את נייר האפייה עם תרסיס שמן הזית.
  8. מניחים את הבורקסים בתבנית.
  9. מברישים כל בורקס עם מה שנותר מהבלילה.
  10. מפזרים שומשום מעל .
  11. מנמיכים את חום התנור ל 170 מעלות.
  12. מכניסים את הבורקסים לתנור למשך כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.

הצעת הגשה - עם ביצה, ירקות, טחינה וסחוג. בתאבון ולבריאות 😊 (מאת דיקלה יעקב)

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן