חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ג'ינג'ר לעיכול

נכתב על ידי מערכת אתר לבריאות

ג'ינג'ר לעיכול

הג'ינג'ר (זַנְגְּבִיל) אינו רק טעים וריחני אלא בעל סגולות מופלאות בכל הקשור למערכת עיכול. זאת בעיקר בזכות הג'ינג'רול (Gingerol) שנמצא בשורש הג'ינג'ר, רכיב ייחודי הנחשב על תקן של מאיץ עיכול המקצר משך הזמן שלוקח לאוכל להתעכל ולהתפנות מהגוף . הג'ינג'ר יכול לשמש חומר טבעי לריקון הקיבה ומניעת תחושת נפיחות וגזים, צרבות ועצירות.

תה ג'ינג'ר

תה ג'ינג'ר הוא משקה מצוין בחודשים הקרים כחליטה חמה או כמשקה תה קר בימי הקיץ החמים.

קיימת עדיפות לג'ינג'ר טרי, אם כי הכנתו דורשת יותר מאמץ אך גם לג'ינג'ר שמגיע בשקיקי תה (ג'ינג'ר יבש) יש יתרונות בריאותיים חזקים וטעמו עדין יותר.

כוס תה ג'ינג'ר אחרי הארוחה יכולה להיות פתרון מצוין של משקה שהוא גם טעים וגם נותן בוסט של בריאות למערכת העיכול ומקנה נוחות וקלילות.

ניתן להוסיף מעט לימון ודבש ועל ידי כך גם לשדרג הטעם וגם להוסיף לכוס התה מסגולות הדבש והלימון הנחשבים ל"מזונות" על בפני עצמם.

למה תה ג'ינג'ר טוב לעיכול ?

ג'ינג'ר מזרז התרוקנות

ריקון קיבה לקוי הוא גורם מוכר היטב לבעיות במערכת העיכול והופעת שלל תופעות כמו תחושת מלאות לאחר ארוחה, שובע מוקדם או כאב וצריבה בבטן העליונה. בנוסף, ככל שתהליך ריקון הקיבה איטי יותר, כך עולה הסיכון לעצירות ולמחלות של המעי והרקטום.

בפרקי משה (מבוסס כתבי הרמב"ם) מוזכר הג'ינג'ר (זנגוויל) כצמח הממריץ את הדם ומחמם את הגוף ומחקרים מצאו שג'ינג'ר מאיץ את התרוקנות הקיבה (זרימת דם טובה הכרחית לעיכול אפקטיבי).

מחקר שבדק את ההשפעות של תמצית 100 מ"ג ג'ינג'ר (כ-2 גרם של שורש פעמיים ביום) על תנועתיות מערכת העיכול, הראה עלייה משמעותית בתנועתיות מערכת העיכול בקבוצה שצרכה ג'ינג'ר לעומת קבוצת הביקורת.

ג'ינג'ר יעיל נגד צרבות, תחושת גזים ועצירות

מחקרים מצאו ששורש הג'ינג'ר מפחית את הלחץ על סוגר הוושט התחתון, ועל ידי כך מפחית התכווצויות מעיים ומונע תחושת צרבת, גזים ונפיחות.

באוניברסיטת ג'ון הופקינס מציינים שאכילת ג'ינג'ר יכולה לצמצם את התסיסה, עצירות וסיבות אחרות לנפיחות וגזים במעיים.

לא פלא שהג'ינג'ר הוא מבין התכשירים ההומאופתים הנרכשים ביותר בקרב חולי תסמונת המעי הרגיז (IBS) – מחלה כרונית במערכת העיכול, המתבטאת בין היתר באי נוחות בבטן עם שינויים בהרגלי היציאות.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן