אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
חביתה עשויה מביצים. ביצים נחשבות למזון בריא במיוחד, "מזון על". הביצים עשירות בחלבון, וויטמינים ומינרלים. בביצה גם נוגדי חמצון חזקים. למעשה בביצה יש כמעט כל מה שצריך כדי להתקיים. בגמרא נאמר "כל שהוא כביצה (מאכל בגודל ביצה), ביצה טובה הימנו".
החלבון בביצה איכותי במיוחד, הוא תורם לבניית השריר. בביצים חומצות שומן המעלות ערכי הכולסטרול הטוב. הביצה משביעה והיא מכילה גם נוגדי חמצון בריאים לעיניים.
אבל כדי לשמור על ערכיה הבריאותיים הפנומנליים של הביצה, צריך להקפיד על כמה דברים – ערכנו עבורך מדריך לחביתה הבריאה
1. כמה שפחות טיגון
דרך הכנת הביצה, משפיע על ערכה התזונתי של הביצה. לפי הגמרא, ביצה רכה בריאה מביצה צלויה. מכאן שביצת עין או ביצה רכה עדיפות, מבחינה בריאותית, על חביתה (מדריך להכנת ביצה רכה – לחצ/י כאן).
מחקרים מצאו שבישול הביצה מפחית בעד חצי את כמות נוגדי החמצון שבביצה. בישול החלמון עד למצב מוצק פוגע בלציטין – חלמון הביצה המספק לגוף חומצות שומן חיוניות. לעומת זאת, בישול עדין מנטרל את האבידין – חומר המעכב ספיגת ויטמינים מהביצה.
אם מכינים חביתה או ביצת עין, מומלץ טיגון מינימלי, עד שהחלבון והחלמון ייקרשו קלות.
מומלץ לטגן ביצה עם שמן זית, שהוא טיגון בריא יותר.
לא לאכול ביצים חצי מבושלות
אמנם מומלץ לטגן הביצה כמה שפחות, אבל במשרד הבריאות ממליצים להימנע מאכילה של ביצים ללא בישול מלא. לכן, ביצה שלא טוגנה במידה מספקת – עד השלב בו החלמון והחלבון נקרשו, אינה מומלצת לאכילה כי היא עלולה לסכן הבריאות.
2. לבחור בביצים טריות
לפני שמכינים החביתה חשוב לוודא שהביצה טרייה. ביצה לא טרייה עלולה לגרום נזק בריאותי, מגיהוקים ואי נעימות ועד זיהום וסכנת חיים. ההמלצה היא לבדוק תאריך תפוגה ותו משווק מורשה, האמורים להופיע על תבנית הביצים וגם על הביצים עצמן.
מומלץ גם לבחון הביצים ולוותר על ביצים סדוקות או מלוכלכות במיוחד.
3. לאחסן הביצים נכון
כדי לשמור על הביצים טריות, צריך לאחסן אותן נכון.
את הביצים יש לשים במקרר בכלי סגור או להשאירן בתבנית שלהן בתוך שקית ניילון, אחרת חיידקים עלולים לעבור במגע של הביצים עם מזונות גולמיים אחרים במקרר, כמו בשר או ירקות. כמו כן, מומלץ שלא ליצור מגע בין ביצים טריות לביצים שכבר בושלו.
לא לשטוף הביצים לפני האחסון במקרר!
הסיכון לזיהום מביצים הוא בעיקר מחיידק הסלמונלה. הסלמונלה נמצא על קליפת הביצה. כששוטפים ביצה פוגעים באטימות של הקליפה ועל ידי כך עלולים חיידקי הסלמונלה שעל הקליפה לחדור לביצה. לכן, אם שוטפים ביצים מומלץ לבשלן מיד ולא להחזירן למקרר.
חביתה בריאה כל עוד לא מגזימים – איגוד הקרדיולוגים בישראל ממליץ לצרוך עד 6 ביצים בשבוע. לחולי סכרת, חולי לב ומי שסובל מכולסטרול גבוה ישנן המלצות שונות.
אם רוצים לשדרג את ערכה התזונתי של החביתה, ניתן להוסיף ירקות טריים כמו בצל וירק.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות