אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
הסיבה המרכזית להופעת טחורים לפי הרמב"ם היא תזונה לא נכונה. יצאנו לבדוק בקרב חכמת הרמב"ם והמקורות איזה מאכלים טובים לטחורים ואיזה לא ומה עוד אפשר לשנות בהרגלי האכילה כדי להיפטר מטחורים בדרך טבעית.
טחורים הם מבנים אנטומיים תקינים המצויים אצל כל בני האדם (לכולם יש טחורים). הם נראים כמו אשכולי ורידים דמוי כריות, ונמצאים מתחת לרירית המצפה את הרקטום ופי הטבעת. תפקידם לנקז את הדם מהאזור ולסייע בשליטה על אטימות פי הטבעת.
כל עוד ורידים אלו מבצעים תפקידם כנדרש, הטחורים לא מורגשים, אך הפרעה בזרימת הדם התקינה של מערכת ורידית זו, תגרום לטחורים להפוך נפוחים ודלקתיים. זה קורה בשל לחץ על מערכת ורידית זו, במקרים של עצירות, מאמץ בשירותים וישיבה ממושכת על האסלה (או בזמן הריון כשהרחם הגדל לוחץ על ורידים אלו).
כשהטחורים הופכים גדושים ודלקתיים, שלל תסמינים עלולים להופיע מגרד וכאבים ועד הפרשות ודימומים.
ישנם שני סוגי טחורים – פנימיים וחיצוניים.
טחורים פנימיים מתפתחים בתוך פי הטבעת. טחורים חיצוניים מתפתחים מתחת לעור סביב פי הטבעת.
טחורים חיצוניים פחות נעימים מטחורים פנימיים, בשל העור היוצא מחוץ לפי הטבעת שהופך מגורה ושחוק. קריש דם עלול להתפתח בטחור חיצוני ולהסב סבל רב. לאחר שקריש הדם מתמוסס, עלול להיווצר במקום סרח עור (skin tag), העלול לגרד.
טחורים פנימיים בדרך כלל לא מורגשים. הם מכוסים ברירית שהיא מצד אחד ענייה בתאי עצב ולכן טחורים פנימיים לא כואבים, אך מצד שני טחורים פנימיים נוטים יותר לדמם.
טחורים פנימיים עלולים לצנוח מחוץ לפי הטבעת בדרגות שונות ולגרום לבעיות שונות, כמו גירוי מקומי, אנמיה בשל אובדן דם, בריחות צואה ועוד.
סיבה מרכזית להופעת טחורים גדושים וכואבים היא כאמור עצירות, מאמץ בשירותים וישיבה ממושכת על האסלה. המכנה המשותף לכולם הוא קושי בהתרוקנות שגורר התנהגות הגורמת ללחץ על הטחורים בפי הטבעת, התנפחותם והופעת תסמינים.
הדרך להימנע ממצבים אלו היא על ידי אכילה של מזון הגורם לריכוך הצואה וניפוחה (הגדלת הנפח שלה) או במילים אחרות צריכה של מזון עשיר בסיבים תזונתיים ונוזלים.
הסיבים התזונתיים גורמים להגדלת נפח הצואה על ידי ספיחה של נוזלים מהמעי. הסיבים המסיסים בעלי אפקט ממיס ומרכך. הסיבים הלא מסיסים תורמים לנפח הצואה וריקונה. הנוזלים חיוניים כדי לאפשר לגוף ליהנות מהסיבים התזונתיים.
כשהצואה סופחת נוזלים, היא הופכת רכה ונפוחה. נפיחות הצואה גורמת לגירוי דפנות המעי והופעת צורך להתרוקן. ריקון של צואה רכה, הינו קל ומהיר ואינו מצריך מאמץ בשירותים.
ההמלצה המקובלת היא 25-30 גרם סיבים ליום, שזה בערך כפול מהצריכה היומית של האמריקאי הממוצע.
חשוב לשים לב שיותר מדי סיבים בצריכה מהירה, עלולים לגרום לתחושת נפיחות, גזים ואי נוחות בטנית. לכן, ההמלצה היא להוסיף סיבים לתזונה בהדרגה ולהרבות בשתייה של מים כדי להקל על הגוף להשתמש בסיבים.
לפי הרמב"ם לא רק טיב המאכלים שאוכלים משפיע על הטחורים אלא גם דרכי האכילה. הרמב"ם ממליץ להקפיד על שלושת אלו:
כמות – לאכול כמויות קטנות יותר של אוכל כי ריבוי המאכל אפילו הטוב מזיק לסובלים מטחורים.
איכות – לא לאכול דברים מאכלים חמים כחרדל, שום , בצל , צנון.
סדר אכילה – יקדים הקל שבמאכלים ויקדים הירקות השלוקים
בנוסף ממליץ הרמב"ם לסובלים מטחורים להימנע משתייה של מים עם האוכל, להתפנות בזמן לשירותים ולשתות הרבה מים.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות