חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איזה מים הכי בריאים ?

נכתב על ידי

יצאנו לבדוק איזה מים הכי בריאים - מי ברז, מים מינרלים או מים שהורתחו ?

על חשיבות המים לבריאות אין צורך להרחיב אבל לא כל המים שווים – יש מים בריאים, ויש מים שעלולים להזיק – איזה מים עדיפים לבריאות ? על כך בשורות הבאות

מים צלולים נטולי ריח

מים בריאים לשתייה חייבים להיות נטולי צבע וריח.

מים עכורים עלולים להיות מזוהמים ולגרום לתחלואה, ולפי הרמב"ם מעלים הסיכון להיווצרות אבנים בכליות. מים מסריחים עלולים להיות רעילים.

כדי לוודא שהמים צלולים ונטולי ריח, מומלץ לא לשתות מים ישר מהברז אלא למזוג קודם לכוס ולבחון המים.

מים טריים ולא מים עומדים

מים עומדים הם כר פורייה להופעת חיידקים, וירוסים וטפילים שונים. 

לפי דבריו של ד"ר עידן גורן באתר וואלה בריאות, אין מניעה לשתות מים שעמדו מספר שעות בכוס או בבקבוק פתוח, כל עוד ריחם וצבעם לא חשודים.

ניתן לאחסן מי ברז במיכל אטום במשך מספר חודשים. עם זאת, אחסון ארוך מדי פוגע בפיזור הכלור במים ועלול לגרום לעלייה בריכוז החיידקים במים. 

מים מינרלים טובים לשתייה כל עוד לא פג התוקף המופיע על הבקבוק. הסיכון לחיידקים מזהמים במים מינרלים עולה אם תאריך התפוגה שלהם פג או אם מדובר בבקבוק מים מינרלים שעמד פתוח יותר מ-48 שעות מחוץ למקרר, מבלי שלגמו ממנו.

מים מינרלים, מי ברז או מים שעברו הרתחה - מה עדיף ?

מה בריא ומה לא בריא במי ברז ?

בעד – מי ברז זמינים ומטוהרים – מי ברז זמינים לכל, הם עוברים טיהור וסינון, מכילים מינרלים חיוניים ופלואור המגן על השיניים.

נגד – מקורות מזוהמים – הכנרת, המספקת 60% מכלל המים בישראל, משמשת גם מקום לרחצה ולשייט ומקורות המים האחרים בארץ, כמו מי תהום ומי מעיינות, חשופים לזיהום מפסולת מפעלים או כתוצאה מתנאי הובלה או אחסון לקויים של המים. למרות הפיקוח על איכות המים על ידי המדינה והספקים השונים, סגירת באר או מתקן מים בגלל הימצאות מזהמים כמו טפילים, שאריות חומרי הדברה וחומרים אורגנים בכמות מעל התקן, אינה אירוע נדיר.

מפתיע – מבחינת הערך התזונתי אין הבדל בין מי ברז למים מינרלים.

מה בריא ומה לא בריא במים מינרלים ?

בעד – מים מינרלים מגיעים ישר לבקבוק. היתרון של מים מינרלים הוא שבשונה ממי הברז החשופים לזיהום בשל תנאי טיהור, הובלה או אחסון לקויים, מים מינרלים נשאבים ישירות מהמעיינות לבקבוק. בשל כך גם לא צריך לטהר אותם.

נגד – מים מינרלים לא עוברים טיהור. מכיוון שמים מינרלים לא עוברים טיהור, הם חשופים יותר להופעת חיידקים, מאשר מי הברז.

נגד – מים מינרלים שעמדו בשמש. חשיפת בקבוק מים מינרלים לשמש מאיצה גם הופעת חיידקים במים וגם שחרור חומרים מזיקים מהפלסטיק של הבקבוק. לכן, מומלץ לא לקנות מים מינרלים שעמדו בשמש.

חשוב לדעת – עדיפות למים בבקבוק זכוכית מאשר מים בבקבוק פלסטיק. לפי ד"ר גיל שחר מהמרכז לרפואת הרמב"ם, הפלסטיק של בקבוקי המים המינרלים פולט מעין הורמונים למים. בשל כך, לפי ד"ר שחר אם שותים מים מינרלים עדיף מים מינרלים שאוחסנו בבקבוק זכוכית.

מה בריא ומה לא בריא במים שעברו הרתחה ?

בעד. הרתחת המים מחסלת חיידקים, טפילים ווירוסים. הרתחת מים היא הדרך הטובה ביותר לטהר מים, מסבירה ד"ר פלורנטין מאתר שירותי בריאות כללית.

חשוב לדעת – חכמי הגמרא מסבירים שאת המים צריך להרתיח לחלוטין. הרתחת המים באופן חלקי פוגעת בהם וגרועה מאי הרתחתם כלל.

בין אם מדובר במי ברז או במים מינרלים, כל אחד והעדפותיו – המים הבריאים ביותר הם מים צלולים ונטולי ריח, שהם טריים ומאוחסנים כנדרש. 

לאוכלוסייה בסיכון ולמי שרוצה להחמיר, הרתחת המים תבטיח חיסול חיידקים, וירוסים וטפילים העשויים להימצא במים שלא הורתחו.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן