אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
בשר יכול להיות "מזון על", אחד התנאים לכך שהבשר יהיה טרי. למרבה הצער, מעת לעת עולים לכותרות סיפורים על בשר לא טרי שהגיע לרשתות השונות ומשם לצרכנים השונים וגרם לתחלואה וסבל.
באתר שירותי בריאות כללית מסבירים שבשר שהופשר והוקפא שוב או הוחזק בתנאים לא תקינים, למשל לא נארז טוב, היה במגע עם משטחים לא נקיים, לא נשמר בקירור וכיוצא בזאת, עלול להיות כר פורייה לווירוסים וחיידקים שונים. אלו עלולים לגרום לקלקול קיבה, בחילות, שלשולים, הקאות וחום. במקרים חמורים בשר מקולקל יכול לגרום להרעלת מזון ולדלקות מעיים וזיהומים קשים.
ישנן כמה דרכים לבדוק האם הבשר שרוצים לקנות טרי- ריכזנו 5 מבחנים מרכזיים לבחירת בשר טרי
לבשר טרי לא אמור להיות ריח מוזר. מנגד, בשר מקולקל יעלה ריח מסריח כמו של ביצה סרוחה או ריחות אחרים כמו של אקונומיקה, אמוניה או דגים. הבעיה עם מבחן הריח היא שקשה להבחין בריח מסריח מחשיד, במקרה של בשר קפוא או בשר שרק התחיל להתקלקל.
בשר טרי הוא בעל מראה חלק ונקי, ללא לחיצות או כתמי דם. בשר מקולקל יהיה על פי רוב בעל מראה דביק ורירי/שמנוני.
בבשר טרי צבע השומן לבן. שומן לבן מלמד שהנתח טרי, בעוד ששומן צהוב מלמד על ההיפך.
בבשר אדום טרי צבע הבשר אדום עז. למעשה ככל שהבשר כהה יותר, כך טעמו עשיר יותר. עם זאת, יש לקחת בחשבון שככל שהבשר מבקר או צאן צעירים יותר, כך צבעו יהיה בהיר יותר. בנוסף, לחיות שונות גוון בשר שונה.
צבע סגלגל של הבשר מלמד על כך שהבשר נחשף לחמצן, אבל לא הופך הבשר ללא טרי (אולי פחות רענן). לכן, פרמטר הצבע לבדו קשה לשימוש, אך יחד עם שאר הפרמטרים יכול בהחלט לסייע באבחנה בין בשר טרי לבשר לא טרי.
בשר בריא וטרי גמיש ולכן בלחיצה עליו עם האצבע יחזור לצורתו הטבעית במהירות. לעומת זאת בשר לא טרי שהתיישן, יאבד מגמישותו ולכן בלחיצה ירגיש ספוגי ופחות גמיש.
בשר טרי יקר לפעמים בעשרות אחוזים מבשר שעבר תהליכי הפשרה או צינון ומבשר מעובד. בשורה התחתונה, אין מתנות חינם – על איכות משלמים. לכן, אם הבשר זול מדי, כנראה שהוא לא בשר טרי.
לקנות בשר טרי אבל לגרום לקלקולו לאחר מכן זו חכמה לא גדולה.
אם קנית בשר אדום טרי, ההמלצה היא להכינו בסמוך למועד קנייתו.
אם אין ברירה וצריכים לחכות עד הכנתו, אז יש לאחסן הבשר במקרר בקופסה סגורה נפרדת או כשהוא עטוף בניילון נצמד, הן כדי למנוע ספיחה של ריחות מהמקרר לבשר והן כדי למנוע מגע של הבשר עם מזון גולמי אחר כמו ירקות ופירות והעברת חיידקים.
חשוב לזכור – כמה שפחות זמן במקרר, ככה טוב יותר לבשר הטרי.
ניתן להקפיא בשר טרי שנשאר, אבל אם מתכננים להקפיא בשר, עדיף לקנות מראש בשר קפוא.
בשר שלא בושל כראוי עלול להיות נגוע בחיידק ליסטריה מונוציטוגנס – חיידק העלול לגרום להרעלת מזון (ליסטריה) ולליסטריוזיס- מצב מסוכן במיוחד במקרה של נשים הרות, העלול לגרום ללידה מוקדמת ופגיעה בעובר (ואפילו מוות שלו) ואצל אנשים בעלי מערכת חיסונית ירודה, כמו קשישים עלול הליסטריוזיס לגרום לדלקת ריאות, דלקת קרום הלב ודלקת קרום המוח.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות