חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איזה בשר אדום הכי בריא ?

נכתב על ידי

מהו הבשר האדום הכי בריא ?

בשר נחשב ל"מזון-על", הוא עשיר בחלבון איכותי, ברזל, אומגה שלוש ועוד. אבל כדי ליהנות מערכיו הבריאותיים של הבשר, צריך לבחור בבשר המתאים. ריכזנו בשורות הבאות טיפים לבחירה בבשר הכי בריא…

1. בשר צאן בריא יותר מבשר בקר

לפי הרמב"ם בשר צאן בריא יותר מבשר בקר. ההסבר לכך הוא בטבעו של הצאן שנחשב לבהמה דקה שדמה קרוב יותר לדם בני האדם, בשונה מבשר בקר שנחשב לבהמה גסה.

2. עדיפות לבשר של צאן או בקר צעירים

לפי הרמב"ם קיימת עדיפות לבשר צעיר, כמו טלה בצאן ועגל בבקר.

לדעת הרמב"ם בשר הגדי הוא המובחר שבצאן ובשר העגל בבקר.

3. בשר של צאן או בקר שגודלו בתנאי מחיה טבעיים

לגידול והזנה טבעיים של בקר וצאן יש השפעה חיובית על טיב הבשר. באתר הבריאות Healthline מוצגים מחקרים שמצאו שגידול אורגני של צאן ובקר (בתנאי מחיה חופשיים ותזונה טבעית ללא תוספות של אנטיביוטיקה והורמונים למזון), העשיר כמויות האומגה 3 בבשר.
 
גם לפי הרמב"ם קיימת עדיפות לבשר בקר, צאן ועופות שגדלו בטבע.

4. עדיפות לנתח בשר מאזור קדמי מחובר לעצם

קיימים מגוון נתחי בשר כמו פילה, אנטריקוט, סינטה וצ'ך. מקורם מחלקים שונים בבקר או בצאן.  

באופן כללי, בכתבי הרמב"ם ישנה עדיפות לנתח בשר צעיר, מאזור קדמי ומחובר לעצם.

לפי הרמב"ם כל איברי הבטן והשומן רעים לבריאות.

באתר הבריאות Healthline מופיע שנתח סירלוין (סינטה), חלק ממותן הפרה, הוא הנתח הבריא והרזה ביותר בפרה.

5. בשר בריא הוא בשר טרי

כל מה שהוזכר קודם לא שווה כלום אם הבשר בו בוחרים לא טרי.

בשר טרי שלא עבר תהליכי הקפאה, הפשרה וכיוצא בזה, נחשב בריא יותר.  יש כמה דרכים לדעת האם הבשר טרי או לא (לחצ/י לקריאה איך לבחור בשר טרי).

6. רק לא בשר מעובד

בשר מעובד הוא בשר שעבר עיבוד כמו עישון, שימור או התססה, כדי לשפר המרקם והטעם וחיי המדף. עיבוד הבשר פוגע בטיב הבשר והופך אותו למזון מזיק. בשר מעובד נחשב מזון מסרטן וקיימת המלצה גורפת להימנע ככל שניתן מצריכתו. ההמלצה בישראל היא להימנע מצריכה של יותר ממנת בשר מעובד בחודש לילד ושתיים למבוגר. 

סוגי בשר מעובד נפוצים הם נקניקים כמו פסטרמה, נקניקיות, בשר כבוש, המבורגרים ועוד. 

חשוב לשים לב שנתחי הבשר שונים בכמויות השומן והשריר שהם מכילים וגם במרקם ובטעם. למשל, נתחים מחלקים פעילים יותר בגוף הבקר או הצאן, כמו נתחים מאזור הרגליים, יהיו קשים יותר מנתחים מאזור הצלעות. נתחים מסוימים מתאימים יותר לבישול ארוך, ואחרים לצלייה או לאומצה. כדאי להתייעץ עם הקצב איזה חלק של הבשר מתאים יותר לשיטת הבישול המתוכננת.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן