אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
אנשים רבים סובלים מיובש בכפות הרגליים, לפעמים זה מצב כרוני-קבוע. היובש יכול לבוא לידי ביטוי בתחושת מתיחה של כף הרגל, גרד, אדמומיות, עור מחוספס ומתקלף והופעת סדקים שעלולים במקרים חמורים גם לדמם.
כפות הרגלים ה"מסכנות" נושאות את כל משקל הגוף ומשמשות למעשה חוצץ בן הקרקע לגופנו. מתוקף תפקידן ומהותן, העור של כפות הרגליים חייב להיות פחות רגיש (יותר גס).
פגעי מזג האוויר, רחצה ממושכת במים חמים, וירידה בלחות הטבעית שהעור מייצר עם השנים, אלו ועוד גורמים אחרים, כמו שימוש בסבונים מייבשים, עלולים לגרום לכף הרגל להתייבש ולהתקשות.
רופא העור ד"ר גולדנהירש ממליץ במקרים של נטייה ליובש בכפות הרגליים, למרוח בכפות הרגליים על בסיס יומיומי, קרם לחות המכיל אחוז גבוה של אוריאה וחומצה לקטית.
באקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה ממליצים על קרם לחות המכיל 10%-22% אוריאה (urea), חומצה אלפא הידרוקסית (alpha hydroxy acid) או חומצה סליצילית (salicylic acid).
דבש (טהור עדיף גולמי). הדבש בעל סגולות רבות לעור, ביניהן מניעת יובש, חידוש תאי עור וריפוי דרמטיטיס.
חמאת שיאה (Shea butter) וחמאת קוקום (Kokum butter ) – בעלות תכונות של הרגעת עור יבש הנגרם על ידי דלקות עור ובעלות אפקט מלחח.
חשוב להבחין בין מצב של יובש בכפות הרגליים למצבים אחרים כמו פטריות עור, פסוריאזיס או מצבי דלקת המצריכים טיפול תרופתי. כמו כן, לפעמים עקבים סדוקים נוצרים בגלל סוכרת. לכן, אם טיפול ביתי בסימני יובש וסדקים בכפות הרגליים אינו מביא לשיפור, מומלץ לפנות בנושא לרופא המטפל.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות