חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בטטה מוקרמת בתנור עם רוטב שמנת פטריות

המנה המושחתת והאהובה בגרסה בריאה, בטטה מוקרמת עם רוטב שמנת פטריות.

דל קלוריות – ללא נקיפות מצפון! מקסימום טעם, מינימום קלוריות.

מתכון בטטה מוקרמת עם שמנת ופטריות
מערכת אתר לבריאות

עבודה

10 דק'

הכנה

35 דק'

קושי

בינונית

כשרות

חלבי

המצרכים (4 סועדים):

4 בטטות גדולות

כף שמן זית

2 ענפי טימין טרי

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות

3 שיני שום גדולות כתושות

ענף טימין טרי קצוץ

חצי כפית מלח הימליה

רבע כפית פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט מגורד

כף אבקת מרק פטריות ללא מונוסודיום

מיכל שמנת לבישול 9%

חצי כוס חלב

גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת 9% (בחירה)

אופן ההכנה:

  1. לפרוס את הבטטות לפרוסות
  2. לסדר את הבטטות בתבנית פיירקס רחבה משומנת בשמן זית
  3. לחמם תנור ל 180°
  4. בסיר קטן לטגן את הפטריות עם שמן הזית
  5. להוסיף את התבלינים – מלח, פלפל, מוסקט, אבקת מרק פטריות
  6. לשפוך את השמנת לבישול + חלב, שום ותימין קצוצים. לערבב ,להביא לרתיחה ולהנמיך להמשך בישול עד שהרוטב מסמיך
  7. ליצוק את הרוטב מעל הבטטות ולהניח מעל את ענפי הטימין השלמים
  8. לפזר את הגבינה המגורדת
  9. לכסות בנייר כסף
  10. להכניס לתנור למשך כ 25 דק' או עד לריכוך הבטטות לפי המוקדם
  11. לקראת סוף האפייה להסיר את נייר הכסף ולתת השחמה בחום גבוה. 

בתאבון ולבריאות 😊 (מאת דיקלה יעקב)

אולי תרצו עוד מתכונים:

דילוג לתוכן