חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אבוקדו ערכים תזונתיים

נכתב על ידי

אבוקדו לבריאות

ערכו התזונתי של האבוקדו גבוה מאוד ולכן הוא נכנס בקלות לקטגוריה של "מזונות העל". מה יש באבוקדו שהופך אותו למזון-על, מהן סגולותיו הבריאותיות המוכרות וכמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום ? 

אבוקדו מפחית כולסטרול

לא רק שאין באבוקדו ולו גרם של כולסטרול, באבוקדו יש פיסטורולים – תרכובת טבעית דמוית כולסטרול, המפחיתה את ספיגת הכולסטרול בגוף. זה נכון שאבוקדו נחשב לאחד מהמזונות הצמחיים עם הכי הרבה שומן, אבל השומן שבו, רובו ככולו מורכב מחומצת שומן אוליאלית, שזה שומן חד בלתי רווי (כמו שיש בשמן זית), בעל סגולות של הפחתת כולסטרול ושריפת שומנים.

אבוקדו לבריאות העיניים

אבוקדו עשיר במינרלים כמו אבץ (Zinc), ויטמין E, ויטמין A ונוגדי חמצון קרוטנואידים (כימיקלים צמחיים) מסוג לוטאין וזאקסנטין (lutein, zeaxanthin) הגורמים להגדלת הצפיפות האופטית של הפיגמנט המקולרי בעיניים. התוצאה היא שמירה על בריאות העיניים, הגנה על העיניים מפני נזקי של קרני UV (כמו קרני השמש) והפחתת הסיכון לפתח בגיל המבוגר ניוון מקולרי וקטרקט.

אבוקדו לשיפור הקוגניציה והתפקוד המוחי

מחקרים מצאו שנוגד החמצון הקרוטנואידי שבאבוקדו (לוטאין) משפר התפקוד הקוגניטיבי (על ידי הגדלת הסמיכות של הפיגמנט המקולרי במוח). במחקר של מדענים מבוסטון ארה"ב, קיבלו המשתתפים לאכול אבוקדו אחד ליום. לאחר 6 חודשים נמצאה עלייה של 25% בריכוז הלוטאין בדם ועלייה בסמיכות הפיגמנט המקולרי במוח, לצד עלייה בזיכרון שנמדדה במבחנים קוגניטיביים.

אבוקדו ללחץ דם וסוכר מאוזנים

באבוקדו אשלגן המסייע לווסת לחץ דם ומאפשר ללב ולכליות לתפקד כיאות ומגנזיום העוזר בחילוף החומרים של הגוף ובהורדת לחץ דם על ידי הרחבת העורקים.

אבוקדו טוב למערכת העיכול

באבוקדו בגודל בינוני יש כ-10 גרם סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים באבוקדו פועלים כפרה-ביוטיקה – מזינים החיידקים הטובים השוכנים במעיים.

מחקר שבדק מצא שהסיבים התזונתיים שבאבוקדו משפרים את מגוון המיקרופלורה (האורגניזם הטבעיים החיים במערכת העיכול) במעי הגס ומסייעים בכך במניעת מחלות מעי כרוניות.

כמה אבוקדו בריא לאכול ?

כמו כל דבר בחיים, גם כשזה מגיע ל"מזון על" כמו אבוקדו, מומלץ לא להגזים. אמנם חומצות השומן שבאבוקדו בריאות, אבל יותר מדי שומן, גם אם הוא בריא, עלול לגרום לעלייה במשקל ולהשמנת יתר. לכן, ההמלצה המקובלת לצריכת אבוקדו יומית היא אבוקדו קטן אחד או חצי אבוקדו גדול.

במקרים של חולי כליות שיש להם בדם כמות אשלגן גבוהה, ובמקרה של מי שסובלים מלחץ דם נמוך, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לעניין כמות האבוקדו המומלצת.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן