חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון קציצות קישואים ומַנְגוֹלְד אפויות

מחפשים רעיונות לארוחת ערב קלילה וטעימה? או ארוחת בוקר מפנקת ליום שבת?

קבלו מתכון לקציצות ירק ממכרות וטעימות. ארוחה מושלמת לצד סלט ירקות קצוץ.

אחת המנות המומלצות בתפריט למטופלים שלי שנמצאים בתהליך ירידה במשקל. 

מתכון קציצות קישואים ומנגולד אפויות
פורסם על ידי מערכת אתר לבריאות

עבודה

15 דק'

הכנה

30 דק'

קושי

קלה

כשרות

חלבי

המצרכים (16 קציצות):

1 חבילת מנגולד קצוץ (עלים וגבעולים)

4 קישואים (ניתן גם זוקיני)

1 כוס קמח כוסמין מלא

4 ביצים

100 גרם גבינת פטה עיזים 5%

1 בצל סגול

צרור בצל ירוק

חופן נענע

חופן פטרוזיליה

כף שמן זית

פלפל שחור לפי הטעם

מעט מלח הימליה (לא להמליח יותר מדי כי הגבינה מלוחה)

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. לקצוץ לקוביות קטנות את הבצל הסגול ולאדות במחבת עם מכסה עם מעט שמן זית
  3. לשטוף היטב את המנגולד, לייבש, לקצוץ ולהוסיף למחבת יחד עם הבצל לאחר כ- 3 דקות להמשיך לאדות עד לריכוך (כ- 5 דקות). להוציא למסננת להגרת הנוזלים ולקרר כמה דקות.
  4. לגרד 4 קישואים ולסנן להגרת הנוזלים
  5. לקצוץ בצל ירוק, נענע ופטרוזיליה
  6. בקערה לערבב יחדיו את הביצים, קמח כוסמין, גבינת פטה, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק מלח ופלפל. להוסיף את הבצל והמנגולד המאודים ואת הקישואים
  7. להכין מהתערובת קציצות ולהניח על תבנית אפייה על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית
  8. לאפות עד להשחמה ובין לבין להפוך את הקציצות

בתאבון ולבריאות 😊 מאת גלית גל

גלית גל - נטורופתית והרבליסטית קלינית
עלי מנגולד
נעים להכיר מַנְגוֹלְד - המנגולד מכיל ויטמיני A, B ,C ,E, וויטמין K החיוני לבניית העצמות, ברזל, מנגן, נוגדי חמצון ועוד הרבה נוטריאנטים אחרים. בנוסף, עלי המנגולד עשירים במינרלים ובסיבים תזונתיים, המומלצים לשמירה על בריאות הגוף. המנגולד הוא גם מקור מעולה לצריכת סידן, מה שכמובן מסייע מאוד לבריאות העצמות ושלד הגוף.

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן