חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון מרק בטטה וטימין קרמי

פינוק מנחם בעיקר לימות החורף הקרים למרות שאני מאמצת אותו בכל עונה…כל עוד המזגן דולק הכול הולך…

כל הערכים המשובחים של הבטטה- ויטמין c , בטא קורטן, נוגדי חמצון ועוד. במרק בטטה קרמי עשיר ומפנק עם קרם קוקוס שנותן טעם של עוד…

מתכון מרק בטטה וטימין קרמי
מערכת אתר לבריאות

עבודה

10 דק'

הכנה

25 דק'

קושי

קלה

כשרות

פרווה

המצרכים (כ-5 מנות):

3 בטטות גדולות

4 שיני שום קלופות

3 כפות עדשים כתומות

רבע כפית מלח הימליה

רבע כפית פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט מגורד

2 ענפי טימין טרי

2 כפות שמן קוקוס

חצי כוס קרם קוקוס

גרעיני דלעת וענפי טימין לקישוט

אופן ההכנה:

  1. לקלף את הבטטות לחלק ל 3 כל בטטה
  2. בסיר רחב לחמם מעט את שמן הקוקוס
  3. להוסיף לסיר את כל הרכיבים מלבד קרם הקוקוס ולטגן מעט
  4. להוסיף מים לכיסוי חלקי של הירקות ולתת רתיחה
  5. לבשל היטב עד לריכוך הירקות
  6. לקראת סוף הבישול להוסיף את קרם הקוקוס לעוד 5 דק'
  7. להמתין לקירור המרק ולטחון היטב עם מוט בלנדר עד לקבלת מרקם חלק
  8. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

הצעת הגשה – להוסיף לקערה כף קרם קוקוס ולפזר גרעיני דלעת וענפי טימין בתאבון ולבריאות 😊 (מאת דיקלה יעקב)

אולי תרצו עוד מתכונים:

דילוג לתוכן