חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קמומיל לעור

נכתב על ידי

קמומיל לעור הפנים והגוף

טיפים לשימוש בקמומיל לשיפור מראה עור הפנים והגוף

הקמומיל (בַּבּוֹנָג) או בשמו המדעי Matricaria, זוכה לאורך השנים למעמד של צמח מרפא. בעת העתיקה היה הקמומיל בשימוש להרגעת אור אדמומי ויבש. כיום קיימות ראיות מדעיות רבות, במחקרים מדעיים שונים, המלמדות כי הקמומיל הוא צמח בעל השפעה חזקה על העור – מריפוי פצעים ועד מניעת הזקנות ואנטי-אֶייג'ינג.

ריכזנו בשורות הבאות מספר סגולות בריאותיות של הקמומיל לטיפוח מראה עור הפנים והגוף וגם – דרכים לשימוש ביתי בקמומיל לטיפוח העור

קמומיל להרגעת עור אדמומי ורגיש

באתר הבריאות healthline מסבירים כי הקמומיל מכיל נוגד חמצון ייחודי בשם אפיגנין (apigenin) ורכיבים נוספים כמו ה- chamazulene, המסייעים בהפחתת דלקות עור, שהן הסיבה המרכזית לעור אדמומי ומגורה. חומר נוסף בקמומיל הוא ה- Bisoprolol – כימיקל בעל אפקט מאלחש ומרגיע. השילוב של חומרים אנטי דלקתיים ומאלחשים, תורמים לכך שהקמומיל נספג עמוק בעור בעדינות ומקל על הדלקת ואדמומיות העור.

קמומיל להיפר-פיגמנטציה והבהרת העור

היפר פיגמנטציה (אזורי עור כהים יותר מהעור שמסביב) היא תוצאה של ייצור יתר של הורמון המלנין. זה קורה בדרך כלל בשל פציעות קלות בעור, כמו לאחר כוויה, נזקי שמש, נזקי אקנה, כמו גם בשל שינויים הורמונליים בהריון.

תכונותיו האנטי דלקתיות של הקמומיל, הופכות אותו לחומר מרכזי בתכשירים שונים המיועדים להבהרת העור. תכונות ההבהרה של הקמומיל, לצד יכולתו למצק נקבוביות העור וריכוכו, מאפשרות בשימוש קבוע לשפר מראה צלקות אקנה אדמומיות וכתמי עור כמו פיגמנטציה.

קמומיל להפחתת סימני הזדקנות העור

בקמומיל נוגדי חמצון חזקים במיוחד (פוליפנולים ופיטוכימיקלים) שנמצאו יעילים נגד נזקי גיל לעור, כמו קמטים וכתמים. מריחת קמומיל על העור יכולה לסייע בהאצת חידוש תאי עור מתים, הפחתת מראה של קמטים עדינים והענקת מראה זוהר ובהיר של העור. הקמומיל משמש רכיב מרכזי בתכשירי אנטי-אייג'ינג שונים.

 

איך להשתמש בקמומיל לעור הפנים ?

שימוש בתכשירים קוסמטיים המכילים קמומיל

ניתן לרכוש מוצרי קוסמטיקה על בסיס קמומיל. אלו מיוצרים במגוון צורות – שמן, תרסיס, סרום, קרמים, סבונים ופילינג:

  • במקרה של היפר-פיגמנטציה או כתמי עור ניתן להשתמש בפילינג או סרום המכיל קמומיל.
  • קרם לחות עם קמומיל יכול לסייע בהפחתת עור אדמומי, יבש ורגיש.
  • לצורך הבהרת העור והענקת מראה זוהר ניתן לעשות שימוש בתכשיר המכיל שמן קמומיל.

שימוש ביתי בקמומיל לעור

ישנם מגוון דרכים לעשות שימוש ביתי בצמח הקמומיל, באמצעים פשוטים.

  • תה קמומיל. דרך אחת היא לצרוך קמומיל ע"י שתיית תה קמומיל– שתיית תה קמומיל יעילה אף היא לשיפור העור מבפנים החוצה, על ידי הבהרת העור, מניעת התפרצות של פצעי אקנה ואזורי פיגמנטציה. עם זאת, במרבית המקרים לא די יהיה בשתיית תה קמומיל כדי לשפר עור הפנים ויהיה צורך גם בטיפול מקומי.
  • אמבטיית קמומיל. דרך נהדרת להנות מיתרונות הקמומיל לעור היא על ידי טבילה באמבט קמומיל. הטבילה באמבטיה גם תעניק לעור תחושת ניקיון ורכות, וגם עשויה בשימוש תדיר גם לתרום להבהרת כתמים ומיצוק העור. איך עושים אמבטיית קמומיל ?
  1. ממלאים הפרחים בשקית בד (עדיף מסוג מוסלין) וקושרים.
  2. ממלאים אמבט מלא מים חמימים ומטביעים שקית הקמומיל.
  3. טובלים, נרגעים וזוכרים שנשות רומי שמרו על נעוריהן על ידי רחצה באמבט קמומיל.

הכנת שמן קמומיל לעיסוי

לפי הרמב"ם הקמומיל משמש להרפות העור, מרחיב נקבי העור, מרכך וחופף אותו. ניתן להכין בקלות בבית שמן קמומיל למסאג' שגם ירפה השרירים וגם ירכך העור, ירגיע אדמומיות וימנע יובש:

  • להכניס לסיר קטן כף פרחי קמומיל וכוס שמן זית

  • להכניס הסיר הקטן בתוך סיר מלא במים ולהביא לרתיחה 

  • להמשיך לבשל על אש קטנה במשך כשלוש שעות

  • לסחוט את הפרחים דרך בד מוסלין ואת השמן לשמור בבקבוק

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן