חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון חלה מקמח כוסמין

אין כמו חלות ביתיות בשולחן השבת והפעם מתכון קל ופשוט להכנה של חלות בריאות מקמח כוסמין

רכות ואווריריות עם טעם של פעם…תתכוננו להתמכר…

מתכון חלה מקמח כוסמין
פורסם על ידי

עבודה

10 דק'

הכנה

45 דק'

קושי

בינוני

כשרות

פרווה

המצרכים (3 חלות):

לבצק:

קילו קמח כוסמין לבן מנופה

כף מלח הימאליה ורוד

2 כפות סוכר קנים

2 כפות שמרים יבשים

2 וחצי כוסות מים חמימים

4\3 כוס שמן זית

לציפוי:

ביצה

כף סילאן

שומשום לבן

שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם המלח
  2. בקערה נפרדת מערבבים כוס מים חמימים + שמרים+ סוכר ומשהים למשך 5 דקות
  3. מאחדים בין שתי הקערות ומוסיפים את המים הנותרים + 4\3 מכמות השמן (הרבע הנותר לשימון הבצק)
  4. מעבירים למיקסר לעיבוד הבצק עד לקבלת בצק רך ודביק מעט (במידת הצורך מוסיפים מעט מים)
  5. כשהבצק מוכן משמנים ברבע כוס שמן הזית הנותרת
  6. מכסים את קערת הבצק במגבת ומניחים לתפיחה רבע שעה
  7. לשים שוב את הבצק ומחזירים לתפיחה של עוד כ 20 דק'
  8. מחממים תנור ל 180 מעלות
  9. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים
  10. מחלקים כל כדור ל 3 או 6 (בהתאם לצורת הקליעה הרצויה) ומרדדים לרצועות ארוכות
  11. קולעים לצמות
  12. מניחים בתבנית עם נייר אפייה
  13. טורפים את הביצה עם הסילאן
  14. מברישים את החלות בביצה
  15. בוזקים מעל כל חלה את שני סוגי השומשום
  16. נותנים לחלות 10 דק' תפיחה בתבנית
  17. מכניסים לתנור ל- 15-20 דקות.

בתאבון ולבריאות 😊 (מאת דיקלה יעקב)

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן