חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תפוח בריא ללב ?

נכתב על ידי

תפוח להורדת כולסטרול

כולסטרול נחשב לגורם סיכון מרכזי להופעת מחלות לב ושבץ מוח. הכולסטרול הרע גורם להתקשות והצטברות רבדי כולסטרול בדופן כלי הדם, ועל ידי כך הופעת טרשת עורקים ויחד איתה עלייה דרסטית בסיכון להופעת מחלות לב ושבץ מוחי.

התפוח הוא פרי בריא, עשיר בנוגדי חמצון חזקים כמו הליקופן, כלורופיל, לוטאין ובטא קרוטן וסיבים תזונתיים בראשם הפקטין.

נוגדי החמצון האנטי-דלקתיים שבתפוח, מעכבים חמצון שומני הדם ומפחיתים צבירת הכולסטרול בדופן העורקים והסיכון להופעת טרשת עורקים. הסיבים התזונתיים שבתפוח סופחים כולסטרול במעי ומפנים אותו יחד אתם כשמתפנים כפסולת הצואה וגם מונעים תנודות חדות בערכי הסוכר, בשל ספיגה איטית, ועל ידי כך מונעים בעקיפין נזק לכלי הדם.

השילוב בין נוגדי חמצון חזקים במיוחד, לצד סיבים תזונתיים בראשם הפקטין, מקנים לתפוח סגולה של הורדת כולסטרול ועל ידי כך מניעת מחלות כלי דם של הלב והמוח.

עד כדי כך חזק כוחו של התפוח בהורדת ערכי הכולסטרול הרע, שמחקר בריטי מצא שאכילת תפוח אחד ביום גרמה לאיזון כולסטרול כמעט כמו טיפול תרופתי בסטטינים.

תפוח מגן על הלב

מחקר של חוקרים מקנדה, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מצא שאכילה של שני תפוחים ביום הפחיתה הסיכון להופעת מחלות לב וכלי דם ב-4%.

תפוח ביום מגן על המוח

מחקר הולנדי, שכלל מעקב של 10 שנים אחר בני 20-65 ללא רקע של מחלות כלי דם, מצא שצריכה של 25 גרם תפוחים ביום (כרבע תפוח בינוני) הפחיתה ב-9% את הסיכוי לחוות שבץ מוחי.

מחקרים בתנאי מעבדה מצאו שהאפקט האנטי-חימצוני שבתרכיז מיץ תפוחים מונע ירידה באצטילכולין, הקשור להזדקנות ולמתח חמצוני, ירידה בזיכרון וביכולות הקוגניטיביות והופעת אלצהיימר.

לפי הרמב"ם (פרקי משה) ריחו של התפוח מחזק המוח.

קליפת התפוח היא לא רק בשביל היופי. בקליפה נוגדי חמצון חזקים במיוחד- צבעו האדום של התפוח מיוחס לנוגד החמצון החזק ליקופן, הצבע הירוק מיוחס לכלורופיל ולוטאין- שני נוגדי חמצון חזקים במיוחד, והצבע הצהוב לבטא קרוטן.

כמות נוגדי החמצון שבקליפת התפוח גבוהה לאין ערוך מכמות נוגדי החמצון שבבשר התפוח – מחקר אמריקאי בדק ומצא שתפוחים עם קליפה היו עם הכי הרבה נוגדי חמצון, לעומת תפוחים מקולפים חלקית בהם פחות נוגדי חמצון ותפוחים מקולפים לגמרי בהם נמצאו הכי פחות נוגדי חמצון. 

לכן, כדי להרוויח מהתפוח כמה שיותר נוגדי חמצון המגנים על הלב, ההמלצה החד משמעית היא לא לוותר על הקליפה.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן