אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי מערכת אתר לבריאות
הטימין (Thymus, קוֹרָנִית) נחשב צמח מרפא רב סגולות, עוד מימי התלמוד מוזכר צמח זה שהיה משמש לרפואה. אחת מסגולותיו הבולטות של הטימין היא יכולתו להפחית שיעול וליחה ויש הרואים בו מדכא שיעול טבעי.
האם כוס תה או מריחת שמן טימין הם תרופת סבתא יעילה לשיעול ?
בכתבי הרמב"ם מוזכר הטימין "כתרופה המנקה כל מה שבחזה ניקיון מופלא ". גם בספר של קריספל (צמחי מרפא של הרמב"ם) משמש הטימין כתרופה לטיפול בשיעול והצטננות והוא נחשב צמח מרפא טוב לנשימה וכך גם מוזכר בספר "מזור מתימן".
במשך ההיסטוריה משמש הטימין (קורנית) כתרופה ביתי לדיכוי שיעול הנובע מסיבות שונות כמו ברונכיטיס וברפואה האלטרנטיבית מוכר השימוש בטימין לשיעול כחליטת תה.
במחקר שהוצג בקונגרס השנתי של החברה האירופית לנשימה, דווח על ניסוי בו נמצא כי מתן טימין באמצעות תרסיס אף לילדים בריאים, הפחית משמעותית את שכיחות השיעול. החוקרים ציינו כי הטימין פועל כטרפן, בעל פעילות אנטיבקטריאלית , אנטי פטריתית ונוגדת חמצון. מסקנתם היתה שהטימין מווסת את רפלוקס השיעול ומפחית אותו.
מחקר אחר בדק השפעה של סירופ הכולל שילוב של עלי טימין ועלי קיסוס, על התסמינים והשיעול אצל חולים בברונכיטיס. לאחר 7-9 ימים נמדדה ירידה משמעותית של מעל 50% בשיעול אצל קבוצת החולים שקיבלה את הסירופ עם עלי הטימין, לעומת קבוצת הביקורת. כמו כן, נמדדה ירידה משמעותית בתסמיני המחלה האחרים, לטובת הקבוצה שקיבלה הסירופ.
חשוב לציין, שעל אף התוצאות המעודדות של המחקרים, עדיין מדובר במחקרים קטנים ויש צורך במחקרים נוספים כדי לבסס ברמה מדעית ההשערה שטימין מדכא שיעול.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות