חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מזון לשיפור איכות הזרע והפוריות

נכתב על ידי

מזונות שיכולים לחזק איכות הזרע והפוריות לפי הרמב"ם ומחקרים מדעיים

מחקרים עדכניים מציגים נתונים מדאיגים של ירידה ביותר 50% בספירת הזרע של גברים, במהלך 50 השנים האחרונות. מדאיג אבל לא מפתיע –  סטרס וחרדות, מחסור בשעות שינה, מזון מעובד וחשיפה לגורמים שונים כמו זיהום אויר, הם רק חלק מהסיבות האפשריות לכך. 

אז להיפטר מסטרס זה כמעט בלתי אפשרי, וגם לא לעבור לכפר לא מזוהם. מצד שני, אפשר לנסות להימנע ממזונות מזיקים ולשפר איכול הזרע והפוריות על ידי מזונות מתאימים – בחרנו 5 מזונות טובים במיוחד לשיפור איכות הזרע והפוריות

דגים

בגמרא מופיע שדגים מפרים גופו של אדם. 

מחקר מדנמרק מצא עלייה בספירת הזרע ורמות הורמון הטסטוסטרון אצל גברים שצרכו במשך 3 חודשים שמן דגים.

מלבד הארגינין ויתר חומצות האמינו שהם מכילים, הדגים עשירים גם באומגה 3 – חומצת שומן איכותית המשפרת זרימת הדם ושומרת על בריאות כלי הדם. כל אלו תורמים לפוריות טובה יותר.

בשר ועופות

לפי הרמב"ם בשר כבש, יונים, עופות, כמו גם אשכי תרנגולים וכן מוח העצמות וכל המוחות–  טובים במיוחד לשיפור הזרע.

גזר

מבחינה מדעית מוכח שגזר מגביר הפוריות אצל גברים.

גם הרמב"ם מזכיר את הגזר כאחד ממני ירקות הקשורים עם חיזוק כוח הגברא.

מחקרים מצאו שהקרוטנואיד (carotenoids), הכימיקל שמעניק לגזר את צבעו הכתום, מסוגל לשפר כמות הזרע ואיכותו (תנועה ושחייה של הזרע). באוניברסיטת רוצ'סטר בארה"ב בדקו השפעת צריכת גזר אצל כ-200 גברים צעירים ומצאו שבקבוצה שהיו רמות קרוטן גבוהות יותר, היה זרע איכותי יותר. מסקנת החוקרים הייתה שקרוטנואידים תזונתיים מסוגלים לשפר איכות הזרע.

זרעים ואגוזים

בוטנים, פקאנים, אגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים קלופים, גרעינים שונים כמו דלעת וחמניות וכן שומשום, עשירים ברכיבים שישפרו תפקוד מיני כמו ארגינין וצִינְק (Zinc) שנמצא קשור עם הגברת רמות הטסטוסטרון בגוף.

שום

השום מוזכר בגמרא כמזון "מרבה זרע". הרמב"ם מכיר בבצלים (בתוכם בצל השום) כמחזקי כוח גברא.

מטא אנליזה שכללה ניתוח של 18 מחקרים מדעיים מצאה כי לשום פוטנציאל מרשים לשפר הפוריות (איכות הזרע, רמות הורמון הטוסטסטרון ומבנה האשכים). יכולת זו של השום קשורה ככל הנראה בנוגדי החמצון החזקים והייחודיים שהוא מכיל.

בגמרא מוזכר המלח כאחד משמונה גורמים הממעטים הזרע, וכך גם הרעב. גם הרמב"ם רואה ברעב קיצוני (כמו בזמן צום) מצב המחליש כוח הזרע. 

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן