חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חיוך לבריאות

נכתב על ידי

לחייך זה בריא

מבחינה מדעית קיים קשר ישיר בין מצב רגשי לחוסן גופני. חיוך הוא דוגמה טובה לקשר הזה. יצאנו לבדוק בקרב המקורות והמדע מה כוחו של חיוך לבריאות וחזרנו עם כמה סיבות טובות במיוחד לחייך יותר 🙂 

חיוך מחזק המערכת החיסונית

מחקר של חוקרים בריטים שנשא את הכותרת "חייך זה בדם שלך", מאשר – לחיוך השפעה ישירה על המערכת החיסונית של הגוף, האחראית על מניעת תחלואה ותהליכי החלמה. נמצא כי בכוחו של חיוך לחזק המערכת החיסונית ועל ידי כך להפחית תחלואה ולזרז החלמה.

מי שמחייך מאריך ימים

מחקרים מצאו שמי שמחייך יותר, חי יותר.

במחקר של חוקרים ממדינת מישיגן בארה"ב, נותחו תמונות שחקני פוטבול מקצועיים ממהלך שנות החמישים. נמצא שקבוצת השחקנים שהיו בתמונות עם חיוך מלא (Duchenne smile) חיו בממוצע כ-8 שנים יותר מקבוצת השחקנים שלא נמצאו מחייכים.

ד"ר מארק הולדר מ- Psychology Today סיכם מחקרים מרכזיים שנעשו בתחום עם הקביעה כי חיוך מוסיף בממוצע 7.2 שנות חיים !

חיוך מוריד סטרס

חיוך מפחית ייצורם של הורמוני סטרס כמו קורטיזול ואדרנלין. 

במחקר שפורסם בכתב העת Psychological-Science נמצא שהמשתתפים שחייכו תוך כדי המשימות שהוטלו עליהם במסגרת המחקר, הגיבו טוב יותר לאירועי לחץ אליהם נחשפו – קצב הדופק והנשימה שלהם התאושש מהר יותר, מאשר אצל המשתתפים האחרים שלא חייכו.

חיוך משפר מצב הרוח

חיוך מאיץ ייצור של הורמונים משככי כאב ומשפרי מצב רוח כמו הסרוטונין והאנדורפינים. במטא אנליזה שכללה עיבוד נתונים מ- 138 מחקרים שונים בנושא, נמצא שחיוך גורם לאנשים להרגיש מאושרים יותר.

חיוך משפר מראה הפנים

"לֵב שָׂמֵחַ יֵיטִב פָּנִים…" נאמר בכתובים. החיוך מפעיל שרירים בפנים התורמים למראה פנים מורמות וחלקות יותר. למעשה יש המציעים תרגילי חיוך כטיפול למניעת קמטים. 

נוסף לכך, במחקר שפורסם בכתב העת Perceptual and Motor Skills, פרצופים של אנשים מחייכים דורגו כמושכים ומוצלחים יותר, מאשר פנים חתומות.

חיוך מקרב לבבות

"טוב המלבין שיניים לחברו יותר ממשקהו חלב", נאמר בתלמוד. רבי נתן הבבלי אומר-  גם אם לא עשית כלום עבור האחר, רק חייכת אליו, שווה הדבר כאילו נתת לו כל המתנות שבעולם. נוסיף לכך העובדה שאם מחייכים אל האחר קיים סיכוי גבוה שהוא יחייך בחזרה מכיוון שמחקרים מצאו שהמוח נוטה לחקות הבעות פנים) ונמצא שחיוך הוא אמצעי נהדר לקירוב לבבות ומניעת ריב. לא פלא אם כן שנדיר לראות אנשים מחייכים כשהם רבים.

לחייך בטעם - כמה מומלץ לחייך

אומר הרמב"ם "לא יהיה אדם מהולל וצוחק ולא אונן ועצב אלא שמח כל ימיו בנחת ובסבר פנים יפות".מידת הרמב"ם היא לחייך במידה סבירה, לא להגזים בחיוכים ולא לחתום כל הזמן פנים.

לפי חז"ל יש לשמור על סבר פנים יפות כלפי כל אדם, גם כלפי מישהו שלא ממש מחבבים.

ילדים מחייכים בממוצע עד כ- 400 פעמים ביום, בעוד מבוגרים מחייכים רק כ-20 פעמים. זה כנראה בגלל שלילדים יש פחות תחומי אחריות ממבוגרים וממילא הרבה פחות דאגות הכרוכות בכך

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן