חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

היין האדום הכי בריא

נכתב על ידי

היין הכי בריא

ליין אדום יתרונות בריאותיים רבים, אבל איזה יין בריא יותר יין אדום או לבן ? מהו היין הכי בריא ? איך לאחסן את היין נכון ולמה לכוס היין יש רגל – זאת ועוד בשורות הבאות

יין אדום ולא יין לבן

ענבי היין האדום נמצאים במקום השלישי והמכובד מבין הפירות בכמות נוגדי החמצון שהם מכילים. ענבי היין האדום עשירים ברסברטרול – נוגד חמצון חזק במיוחד, המעניק ליין האדום את עיקר כוחו הבריאותי.

בפרסום של חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד דווח שביין האדום יש פי 10 יותר רסברטרול, מאשר ביין הלבן. מסקנת המחקר הייתה שבעוד שצריכה מתונה של יין אדום תורמת לבריאות הלב, לא נמצא קשר דומה ליין הלבן. 

במחקר אחר נמצא שענבי היין האדום ולא הלבן, משפרים ערכי הכולסטרול בדם.

מה היין האדום הכי בריא ?

ככל שיין אדום מר יותר כך הוא עשיר יותר בנוגדי חמצון בריאים ולכן נחשב בריא יותר.

באוניברסיטת דייויס בדקו והכתירו את שלושת היינות האדומים הבריאים ביותר:

  • במקום הראשון – יין קברנה סבניון (Cabernet Sauvignon)
  • במקום השני – יין פטיט סירה (Petit Syrah)
  • במקום השלישי – יין פינו נואר (Pinot Noir)

איך לאחסן נכון יין כדי שישמור על ערכיו הבריאותיים ?

תנאי הכרחי לשמור על כוחו הבריאותי של היין הוא לאחסן אותו כנדרש. לצורך זה יש להקפיד על 3 כללים עיקריים:

לאחסן היין בשכיבה 

בקבוק יין צריך להיות מאוחסן בשכיבה, כך היין בא במגע עם פקק השעם של הבקבוק ושומר על אטימותו. 

לאחסן היין במקום חשוך וקריר בטמפרטורה של 12 עד 16 מעלות צלזיוס

כוחו העיקרי של היין הוא בנוגדי החמצון שבו. חשיפת היין לחום/אור השמש מחלישה נוגדי החמצון. אחסון היין במקום חשוך וקריר, בטמפרטורה של 12 עד 16 מעלות, ימנעו זאת.

לאחסן היין במקום לח (50%-70% לחות)

 הלחות תשמור על פקק השעם של הבקבוק אטום ותמנע חדירת חמצן לבקבוק.

כמה זמן יין שומר על ערכיו הבריאותיים (תוקף של יין)

תוקף של יין פתוח – כשפותחים את בקבוק היין, נוגדי החמצון נחשפים לחמצן הפוגע בכוחם והוא מאבד מכוחו הבריאותי תוך 3 עד 7 ימים.

תוקף של יין סגור – יין יוקרתי שאוחסן כנדרש – בשכיבה, במקום לח ובטמפרטורה מתאימה, יכול לשמור על כוחו כל עוד הוא סגור במשך שנים. לעומת זאת, "יינות סופר" הנקנים תמורת עשרות שקלים, אשר אוחסנו סגורים כנדרש, ישמרו על כוחם הבריאותי במשך שנה עד שנתיים לכל היותר.

הרגל של כוס היין היא לא רק בשביל היופי. אחיזת היין בכף היד עלולה לגרום לחימומו ולפגוע בטעם ובניחוח היין. על ידי אחיזה ברגל של כוס היין ניתן להימנע מכך (אם היין קר ניתן לאחוז בכוס עצמה כדי לחממו מעט).

שתיית יין מוגזמת עלולה לגרום להתמכרות והפרעות התנהגות, כמו גם למחלות כבד ולב. היין אינו מומלץ לנשים הרות ולילדים. היין עלול להיות אסור לצריכה בשל יחסי גומלין המתקיימים עם מצבים רפואיים שונים ו/או תרופות שנוטלים במקביל.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן