
איך לבחור היין הכי בריא
ליין יתרונות בריאותיים רבים, כמו הגנה על הלב וכלי הדם ושיפור מצב הרוח, אבל כדי ליהנות מאלו צריך לדעת איזה יין לבחור. יצאנו לבדוק איך לבחור ביין הכי בריא (וגם לשמור על ערכו הבריאותי) וחזרנו עם המלצות מעניינות:
1. יין אדום עדיף על יין לבן
ענבי היין האדום עשירים בנוגדי חמצון איכותיים (בראשם הרסברטרול) המעניקים ליין סגולות בריאותיות.
מחקר שבדק מצא כי הענבים האדומים נמצאים במקום השלישי והמכובד מבין הפירות, בכמות נוגדי החמצון שהם מכילים.
בפרסום של חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד דווח שביין האדום יש פי 10 יותר נוגדי חמצון (רסברטרול) מאשר ביין הלבן. מסקנת החוקרים הייתה שבעוד שצריכה מתונה של יין אדום תורמת לבריאות הלב, לא נמצא קשר דומה ליין הלבן. במחקר אחר נמצא שענבי היין האדום ולא הלבן, משפרים ערכי הכולסטרול בדם.
2. בחר/י ביין אדום עשיר בנוגדי חמצון
באופן כללי, ככל שהיין האדום מר יותר כך הוא עשיר יותר בנוגדי חמצון בריאים.
חוקרים מאוניברסיטת דיויס בקליפורניה בדקו ומצאו מהם היינות האדומים העשירים ביותר בנוגדי חמצון:
- במקום הראשון זכה יין קברנה סבניון (Cabernet Sauvignon)
- במקום השני זכה יין פטיט סירה (Petit Syrah)
- במקום השלישי התכבד יין פינו נואר (Pinot Noir)
3. אחסון נכון של היין
הדרך הנכונה לשמור על ערכיו התזונתיים הייחודיים של היין היא לאחסן אותו כנדרש. לצורך כך מומלץ להקפיד על 3 כללים בסיסיים:
תמיד בשכיבה
בקבוק יין צריך להיות מאוחסן בשכיבה, כך היין בא במגע עם פקק השעם של הבקבוק ושומר על אטימותו.
לאחסן היין במקום חשוך וקריר בטמפרטורה של 12 עד 16 מעלות צלזיוס
כוחו העיקרי של היין הוא בנוגדי החמצון שבו. חשיפת היין לחום/אור השמש מחלישה נוגדי החמצון. אחסון היין במקום חשוך וקריר, בטמפרטורה של 12 עד 16 מעלות, ימנעו זאת.
לאחסן היין במקום לח (50%-70% לחות)
הלחות תשמור על פקק השעם של הבקבוק אטום ותמנע חדירת חמצן לבקבוק.
4. לא לשמור בקבוק יין פתוח יותר ממספר ימים בודדים
כשפותחים את בקבוק היין, נוגדי החמצון נחשפים לחמצן הפוגע בכוחם. משנפתח בקבוק היין "כוחו" טוב למשך 3-7 ימים בממוצע.
לעומת זאת, בקבוק יין איכותי, סגור שאוחסן כנדרש, יכול לשמור על כוחו במשך שנים. "יינות סופר" ישמרו על כוחם במשך שנה עד שנתיים בממוצע.
5. להחזיק כוס היין בצורה נכונה
הרגל של כוס היין היא לא רק בשביל היופי.
אחיזת היין בכף היד עלולה לגרום לחימומו ולפגוע בטעם ובניחוח היין. על ידי אחיזה ברגל של כוס היין ניתן להימנע מכך (אם היין קר ניתן לאחוז בכוס עצמה כדי לחממו מעט).
הערת אזהרה: שתיית יין מוגזמת עלולה לגרום להתמכרות והפרעות התנהגות, כמו גם למחלות כבד ולב. היין אינו מומלץ לנשים הרות ולילדים. היין עלול להיות אסור לצריכה בשל יחסי גומלין המתקיימים עם מצבים רפואיים שונים ו/או תרופות שנוטלים במקביל.
קישורים רלבנטיים:
Last updated on December 27th, 2021 at 06:15 pm