אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
ליין אדום יתרונות בריאותיים רבים, אבל איזה יין בריא יותר יין אדום או לבן ? מהו היין הכי בריא ? איך לאחסן את היין נכון ולמה לכוס היין יש רגל – זאת ועוד בשורות הבאות
ענבי היין האדום נמצאים במקום השלישי והמכובד מבין הפירות בכמות נוגדי החמצון שהם מכילים. ענבי היין האדום עשירים ברסברטרול – נוגד חמצון חזק במיוחד, המעניק ליין האדום את עיקר כוחו הבריאותי.
בפרסום של חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד דווח שביין האדום יש פי 10 יותר רסברטרול, מאשר ביין הלבן. מסקנת המחקר הייתה שבעוד שצריכה מתונה של יין אדום תורמת לבריאות הלב, לא נמצא קשר דומה ליין הלבן.
במחקר אחר נמצא שענבי היין האדום ולא הלבן, משפרים ערכי הכולסטרול בדם.
ככל שיין אדום מר יותר כך הוא עשיר יותר בנוגדי חמצון בריאים ולכן נחשב בריא יותר.
באוניברסיטת דייויס בדקו והכתירו את שלושת היינות האדומים הבריאים ביותר:
תנאי הכרחי לשמור על כוחו הבריאותי של היין הוא לאחסן אותו כנדרש. לצורך זה יש להקפיד על 3 כללים עיקריים:
לאחסן היין בשכיבה
בקבוק יין צריך להיות מאוחסן בשכיבה, כך היין בא במגע עם פקק השעם של הבקבוק ושומר על אטימותו.
לאחסן היין במקום חשוך וקריר בטמפרטורה של 12 עד 16 מעלות צלזיוס
כוחו העיקרי של היין הוא בנוגדי החמצון שבו. חשיפת היין לחום/אור השמש מחלישה נוגדי החמצון. אחסון היין במקום חשוך וקריר, בטמפרטורה של 12 עד 16 מעלות, ימנעו זאת.
לאחסן היין במקום לח (50%-70% לחות)
הלחות תשמור על פקק השעם של הבקבוק אטום ותמנע חדירת חמצן לבקבוק.
תוקף של יין פתוח – כשפותחים את בקבוק היין, נוגדי החמצון נחשפים לחמצן הפוגע בכוחם והוא מאבד מכוחו הבריאותי תוך 3 עד 7 ימים.
תוקף של יין סגור – יין יוקרתי שאוחסן כנדרש – בשכיבה, במקום לח ובטמפרטורה מתאימה, יכול לשמור על כוחו כל עוד הוא סגור במשך שנים. לעומת זאת, "יינות סופר" הנקנים תמורת עשרות שקלים, אשר אוחסנו סגורים כנדרש, ישמרו על כוחם הבריאותי במשך שנה עד שנתיים לכל היותר.
הרגל של כוס היין היא לא רק בשביל היופי. אחיזת היין בכף היד עלולה לגרום לחימומו ולפגוע בטעם ובניחוח היין. על ידי אחיזה ברגל של כוס היין ניתן להימנע מכך (אם היין קר ניתן לאחוז בכוס עצמה כדי לחממו מעט).
שתיית יין מוגזמת עלולה לגרום להתמכרות והפרעות התנהגות, כמו גם למחלות כבד ולב. היין אינו מומלץ לנשים הרות ולילדים. היין עלול להיות אסור לצריכה בשל יחסי גומלין המתקיימים עם מצבים רפואיים שונים ו/או תרופות שנוטלים במקביל.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות