
יתרונות היין לבריאות
רווחת הסברה שיין בריא. יצאנו לבדוק בקרב המחקרים המדעיים והמקורות מהן סגולות היין לבריאות
1. יין (אדום) בריא ללב ולכלי הדם
ביין האדום נוגדי חמצון חזקים כמו הרסברטרול. הרסברטרול בענבי היין האדום מפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL), מעלה הכולסטרול הטוב (LDH) ותורם לדילול הדם (מונע קרישי דם). [יין אדום בריא ללב- לחצ/י כאן למידע].
מחקר מדנמרק מצא שצריכה יומיומית מתונה של יין הפחיתה ב-30% את הסיכון לפתח שבץ מוחי. החוקרים ייחסו זאת לנוגדי החמצון שביין האדום ולאתיל האלכוהול (ביין כ-15% אתנול).
2. יין משפר מצב הרוח
בספר תהילים מופיע ש"יין ישמח לבב אנוש". שלמה המלך הציע לתת "יין למרי נפש" – בגלל שיין משמח את ליבו של אדם, מרי הנפש זקוקים לו.
מחקר רחב היקף של חוקרים מספרד, שכלל למעלה מ-5,000 משתתפים בגילאים 55 עד 80, אשר פורסם ב-BMC Medicine, מצא שצריכה מתונה של יין מפחיתה הסיכון לפתח דיכאון.
3. יין לאריכות ימים
ביין כ-15% אתנול (אלכוהול). מחקר רחב היקף מצא שצריכת אלכוהול קלה עד בינונית הפחיתה שיעור התמותה הכללי ב-21%.
חוקרים מ "מחקר ה- 90+" (פרויקט מחקר על בני 90 פלוס החיים בארה"ב), מצאו ששתייה מתונה של אלכוהול – כמו כוס יין אדום ביום – קשורה עם הארכת תוחלת החיים.
כמה יין בריא לשתות ?
כדי להינות מערכיו הבריאותיים המעולים של היין צריך לשתות במידה הנכונה, אחרת רב הנזק מהתועלת.
הכמות המומלצת לשתייה של יין לפי פרסומים שונים היא כ-100 עד 200 מ"ל יין ביום לגבר וכמחצית מכך לאישה. לזקנים מומלצת כמות אף גבוהה יותר (7 עד 14 כוסות בשבוע).
חשוב לשים לב שכמו בתרופה כך ביין – אם שוכחים לקחת פעם אחת לא לוקחים למחרת כפול.
לאיזה גיל בריא יין ?
לפי הרמב"ם הגיל שבו מתחיל הגוף ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של היין הוא גיל 21. לפני גיל 21 מערכות הגוף עלולות להיפגע, מה גם שהתנהגות צעירים תחת שיכרות עלולה להיות הרת אסון.
יין לזקנים ? בדומה לממצאי מחקרים שונים, גם לפי הרמב"ם היין טוב במיוחד לזקנים.
מה יותר בריא- יין לפני האוכל או אחרי האוכל ?
בספר הנהגת הבריאות (פרשנות על הרמב"ם) ממליצים לשתות יין על בטן מלאה, כשעתיים לאחר הסעודה. שתייה של יין לאחר הארוחה, תסייע "לבשל את המזון טוב וגם ישמח את הנפש" – טוב גם לעיכול וגם למצב הרוח.
חשוב לשים לב שבעוד ששתייה מתונה של יין ממעיטה הרצון לאכול, שתייה מרובה של יין תגביר החשק לאכול (מעוררת תאווה).
הערה: שתייה מופרזת של יין עלולה להיות ממכרת, ולגרום לתחלואה שונה, כולל נזקים ללב ולכבד. שתייה של יין איננה מומלצת לכל אחד, בין היתר יין אינו מומלץ לילדים, לנשים הרות, לאנשים עם נטייה להתמכרות וגם לא לסובלים ממחלות כבד. היין גם עלול להיות אסור לצריכה במקביל לשימוש בתרופות מסוימות.

לגימה של מעט יין לפני השינה יכולה לסייע בהירדמות אך הגזמה בשתיית היין עלולה דווקא לעורר (אפקט ריבאונד)
רשימת מקורות
Last updated on January 16th, 2022 at 10:06 pm
כמה יין מומלץ לאשה לשתות ביום . האם כוס יין אדום יבש ליום זה בסדר . והאם זה מומלץ לקיבה .לאחר חידק הליקובקטר..שגרם גם לחרדות . אשמח לתשובה .תודה