אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
בתפוח נוגדי חמצון חזקים, חומצה פנולית ופלבנואידים כמו הקוורציטין, הרוטין, והליקופן. הליקופן מקנה לתפוח את הצבע האדום. הכלורופיל והלוטאין אחראיים על הצבע הירוק והבטא קרוטן אחראי על הצבע הצהוב. התפוח עשיר בנוגדי חמצון ומדורג במקום השני מבין הפרות בכמות נוגדי החמצון.
בתפוח גם סיבים תזונתיים איכותיים, בראשם הפקטין (pectin) התורם לאיזון הכולסטרול וערכי הסוכר, מקנה תחושת שובע ובעל תכונות של פרוביוטיקה.
השילוב בין נוגדי חמצון חזקים במיוחד וסיבים תזונתיים איכותיים, הופכים התפוח לפרי בריא מאוד.
בספר הזוהר מופיע שהתפוח הוא רפואה לכולם. בתלמוד מוזכר שהיה מנהג לשלוח תפוחים אל בית החולה.
עד כדי כך בריא התפוח שמחקר מפינלנד מצא שאם אוכלים תפוחים חיים יותר – שיעור מקרי התמותה בקרב המשתתפים במחקר שצרכו תפוחים על בסיס יומיומי היה נמוך משמעותית מאלו שלא צרכו תפוחים דרך קבע.
נוגדי החמצון שבתפוח מונעים נזקי כולסטרול לכלי הדם. הסיבים התזונתיים שבתפוח סופחים כולסטרול במעי ומפנים אותו יחד עם פסולת הצואה.
מחקרים מצאו שצריכה יומיומית של תפוחים מקטינה הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי.
בתפוח כמות גדולה של פרוקטוז ביחס לגלוקוז, מה שתורם להפרשה קטנה יותר של אינסולין. בנוסף, הסיבים התזונתיים מעכבים ספיגת הסוכר מהמעי לדם ומונעים עליות חדות ולא בריאות של ערכי הסוכר.
מחקרים מצאו כי אכילת תפוח אחד ביום מפחיתה בעד 28% את הסיכון לפתח סכרת.
חשוב לדעת שתפוח מתוק לא מכיל יותר סוכר מתפוח חמצמץ. ההבדל ברמת המתיקות בתפוחים השונים, נובע מהבדל ברמת החמיצות ולא בכמות הסוכר.
מחקרים מצאו שהפקטין שבתפוח (סיבים תזונתיים) משמש כפרוביוטיקה– "מאכיל" את החיידקים הטובים שבמעיים ותורם על ידי כך למערכת עיכול בריאה יותר.
במחקר שנעשה על ידי Washington State University נמצא שתפוחי גראני סמית' (התפוחים הירוקים החמצמצים) היו הכי בריאים למעיים.
בגמרא מסופר שכשרבי יהודה הנשיא לא חש בטוב במעיו, נתנו לו יין תפוחים ישן ונתרפא.
כותב הרב צהלון (על דברי הרמב"ם) שהתפוחים החמוצים "מעצירים הבטן". בספר "מרפא הבושם" מופיע שאכילת תפוח מונעת שלשולים.
הסיבים התזונתיים שבתפוח גורמים למזון לתפוח בבטן, ולהיספג לאט. הספיגה האיטית גורמת לתחושת שובע ונינוחות לאורך זמן. הסיבים גם מעודדים התרוקנות המעי. בתפוח גם ריכוז מים גבוה ומעט קלוריות. כל אלו תורמים לכך שתפוחים עוזרים לשמור על משקל גוף תקין.
מחקר צרפתי מצא שצריכה יומית של כשליש תפוח (31 גרם) הקטינה בכ-10% את הסיכון ללקות באסטמה. זאת יוחס להשפעה של נוגדי החמצון שבתפוח בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף והפחתת דלקות ותגובות אלרגיות.
מחקר איטלקי משנת 2005 מצא ירידה מרשימה בשכיחות סרטן הפה, הלוע, הוושט, הגרון, המעי הגס, השד, השחלה והערמונית, עקב צריכת תפוחים על בסיס יומיומי. פרסום אחר, אשר כלל ניתוח נתונים סטטיסטיים של כחצי מיליון אנשים, דווח על ירידה מרשימה במקרי סרטן הריאה אצל מי שצרכו יותר תפוחים.
תפוח מנטרל השפעת השכרות של אלכוהול – לפי חכמת הרמב"ם החושש משכרות לאחר שתיית היין יאכל תפוח.
מחקרים מצאו שאם אוכלים תפוח לפני האוכל, אוכלים פחות.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות