חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון כרובית בתנור

כרובית אפויה בתנור, עם שמן זית מלח ופלפל. מרקם קריספי שעושה חשק לעוד. קל מאוד להכנה.

מומלץ כמנת פתיחה או תוספת

מתכון כרובית בתנור
פורסם על ידי מערכת אתר לבריאות

עבודה

10 דק'

הכנה

40 דק'

קושי

קלה

כשרות

פרווה

המצרכים (מנה ל-4 אנשים):

כרובית בגודל בינוני

חצי כוס שמן זית

מלח הימליה

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. להניח את הכרובית הפוכה בתוך סיר גדול ולמלא הסיר במים
  2. להוסיף מלח לסיר, להביא לרתיחה ולבשל עד שהכרובית מתרככת (כ-20 דק').
  3. להניח הכרובית בתבנית עם נייר אפייה ולמרוח עליה באמצעות הידיים שמן זית
  4. לפזר מלח ופלפל מעל לכל הכרובית
  5. להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
  6. לצלות בתנור עד שמתקבל גוון זהוב (כ-20 דק')
  7. מומלץ להגיש עם סלט עגבניות קצוץ וטחינה מעל

בתאבון ולבריאות 😊

כרובית
כרובית נעים להכיר - הכרובית עשירה בוויטמין C - כרובית אחת מספקת לגוף 77% מהתצרוכת היומית הנדרשת של ויטמין C לגוף, עשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמין K, כולין וחומצה פולית.

אולי תרצו עוד מתכונים

דילוג לתוכן