חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מה קורה אם אוכלים עד אפס מקום

נכתב על ידי

מה קורה לגוף כשאוכלים יותר מדי ולמה לא משתלם להגזים בארוחה ?

השמנת יתר

כשאוכלים הגוף משתמש בקלוריות לצורך הפקת אנרגיה ואת היתר מאחסן כשומן. כשאוכלים יותר ממה ששורפים משמינים.

מעבר להתרחבות היקף המותניים והירידה בכושר הגופני והביטחון העצמי הקשורים עם השמנת יתר, שלל מחלות קשורות עם עודף שומנים בגוף, כמו מחלות לב וכלי דם, סכרת ועוד. הדרך להימנע מהשמנה היא להיות מודע לאכילה. לשים לב לא רק למה אוכלים אלא גם לשאלות מתי אוכלים, איך אוכלים נכון ועד כמה לאכול [קרא/י על מדריך דיאטת הרמב"ם].

פגיעה בתפקוד הקיבה

כשאוכלים עד אפס מקום, הקיבה מתנפחת והתנועתיות שלה יורדת. 

כתוצאה ממילוי הקיבה יותר מדי והירידה בתנועתיות הקיבה, אנזימי העיכול, אשר במצב אופטימלי אמורים לפרק המזון (להוציא ממנו את המינרלים, הוויטמינים ויתר מרכיביו על מנת שיספגו בגוף), אינם מצליחים להגיע לכל המזון וחלק מהמזון אינו מתפרק כנדרש. פירוק חלקי זה עלול להיות מסוכן לגוף, מאחר שהכבד מקבל מזון לא מפורק (עלול לפגוע בכבד). הפירוק החלקי של המזון גם גורם לגוף לאבד מאבות המזון כמו ויטמינים ומינרלים חשובים שלא התפרקו מהמזון. לדוגמה, ויטמין B12 לא יכול להיספג בגוף אם החלבון (אליו הוא מחובר), לא פורק כנדרש בתהליך העיכול.

תחושת אי נוחות וגזים בבטן

כשאוכלים יותר מדי, הקיבה מתרחבת מעבר לגודלה הטבעי וגורמת ללחץ על איברים סמוכים, אי נוחות וגזים.

חום, זיעה וסחרחורת

הכבד והלבלב עובדים "שעות נוספות" כדי להפריש יותר אנזימים והורמונים לצורך פירוק המזון. העומס הזה עליהם עלול לגרום לתחושה זמנית של חום, זיעה ואפילו סחרחורת.

עלייה בקצב הלב

קצב הלב עולה בעקבות הגברת המטבוליזם לצורך עיכול המזון העודף.

צרבות ונזקים לוושט

כשהקיבה מלאה מאכילת יתר, חומצות הידרוכלוריות עולות מהקיבה לוושט וגורמות לתחושת צריבה ומזיקות לוושט. הרמב"ם ממליץ לכן להימנע ממילוי הקיבה עד תום בארוחה.

לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי נכון לשנת 2016, 13% מבני ה-18 בעולם סבלו מהשמנת יתר. הסיבה העיקרית לכך היא אכילת יתר (over-eating).

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן