חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איזה תפוח הכי בריא ?

נכתב על ידי

איזה תפוח הכי בריא ?

התפוח נחשב לפרי בריא במיוחד. הוא עשיר בנוגדי חמצון חזקים וסיבים תזונתיים. נוגדי החמצון שבתפוח מגנים על תאי הגוף מפני בלייה והזדקנות והופעת תהליכים סרטניים ומחלות לב וכלי דם. הסיבים התזונתיים בתפוח תורמים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, תורמים לעיכול טוב יותר ומעניקים תחושת שובע המונעת אכילה מיותרת.

עם זאת, יש תפוח ויש תפוח – יצאנו לבדוק מהו התפוח הכי בריא – תפוח אדום או צהוב או אולי ירוק ? וגם – האם לאכול התפוח עם או בלי הקליפה ? זאת ועוד בשורות הבאות

סוגי התפוחים הנפוצים

ישנם למעלה מ-7,000 זני תפוחים השונים זה מזה בצבע, בטעם ובמרקם. ישנם זני תפוחים העשירים במיוחד בנוגדי חמצון ויש כאלה בסיבים תזונתיים. 

בין הזנים השכיחים מוכרים התפוחים הבאים:

  • אורליאנס (אדום גדול ומתוק)
  • גאלה (אדום עם כתמים צהובים)
  • יהונתן (אדום מתוק), פינק ליידי (ורוד-ירוק, חמוץ-מתוק)
  • גרני סמית' (ירוק בוהק, חמוץ-מתוק)
  • דלישס (אדום או צהוב)

תפוח מובחר הוא תפוח עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים

מה התפוח עם הכי הרבה נוגדי חמצון ?

לפי המחקרים התפוח נמצא במקום השני מבין הפירות בכמות נוגדי החמצון שהוא מכיל.

חוקרים אמריקאיים מצאו מהם ארבעת התפוחים עם הכי הרבה נוגדי חמצון:

I. תפוחי פוג'י (fuji)

II. תפוחי רד דלישס (red deleciuos)

III. תפוחי גלה (gala)

IV. תפוחי נורטם ספיי (northem spy)

כדי להנות מנוגדי החמצון של התפוח אסור לוותר על הקליפה !

נוגדי החמצון שבקליפת התפוח חזקים מאוד וריכוזם גבוה מנוגדי החמצון שבבשר התפוח.

חוקרים אמריקאים מצאו שריכוז נוגדי החמצון היה הכי גבוה בתפוחים עם קליפה, לעומת תפוחים מקולפים חלקית והכי מעט – בתפוחים מקולפים לחלוטין.

הליקופן, נוגד חמצון חזק במיוחד המעניק לתפוח את הצבע האדום, קשור עם הגנה על תאים ומניעת סרטן והגנה על הלב וכלי הדם.

הכלורופיל והלוטאין שני נוגדי חמצון חזקים במיוחד הנמצאים בקליפה הירוקה, מאטים תהליכי בלייה והזדקנות ונחשבים לאנטי-סרטניים.

הבטא קרוטן האחראי על הצבע הצהוב של התפוח, מוריד כולסטרול ומגן על הלב ומונע הופעת מחלות כלי דם.

כדי להינות מכול נוגדי החמצון של התפוח, מומלץ לא לוותר על הקליפה בה ריכוזם הגדול.

תפוחי גראני סמית' עשירים בסיבים תזונתיים איכותיים

חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מצאו שתפוחים מסוג גראני סמית' (Granny Smith) – אותם תפוחים ירוקים בוהקים – מכילים סיבים תזונתיים הכי ידידותיים למעיים ולמעשה מסוגלים לשנות מאזן החיידקים הטובים במעיים, למנוע השמנה ולהוריד הסיכון להופעת סכרת.

  • התפוח הוא פרי בריא במיוחד, בעל סגולות בריאות רבות. כוחו הבריאותי של התפוח מושפע מכמות נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים. 
  • תפוחים מסוג פוג'י, רד דלישס, גלה ונורטם ספיי הם התפוחים עם הכי הרבה נוגדי חמצון. 
  • תפוחי גראני סמית' עשירים במיוחד בסיבים תזונתיים המועילים לבריאות המעיים ודרכי העיכול.
  • מומלץ לא לוותר על הקליפה של התפוח, בה הכי הרבה נוגדי חמצון.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן