תפוח נחשב לפרי פרי במיוחד אבל האם כל התפוחים שווים ? איזה תפוח הכי בריא ? תפוח אדום או צהוב או אולי ירוק ? וגם – האם לאכול התפוח עם או בלי הקליפה ? זאת ועוד בשורות הבאות

איזה תפוח הכי בריא
התפוח נחשב לפרי בריא במיוחד. זאת בעיקר בגלל נוגדי החמצון החזקים והסיבים התזונתיים שבו. נוגדי החמצון החזקים מגנים על תאי הגוף מפני בלייה והזדקנות והופעת תהליכים סרטניים ומחלות לב וכלי דם. גם הסיבים התזונתיים בתפוח תורמים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם ועל משקל תקין בשל תחושת השובע שהם מעניקים.
מהו התפוח המובחר ?
ישנם למעלה מ-7,000 זני תפוחים השונים זה מזה בצבע, בטעם ובמרקם. ישנם זני תפוחים העשירים במיוחד בנוגדי חמצון ויש כאלה בסיבים תזונתיים.
בין הזנים השכיחים מוכרים התפוחים הבאים:
- אורליאנס (אדום גדול ומתוק)
- גאלה (אדום עם כתמים צהובים)
- יהונתן (אדום מתוק), פינק ליידי (ורוד-ירוק, חמוץ-מתוק)
- גרני סמית' (ירוק בוהק, חמוץ-מתוק)
- דלישס (אדום או צהוב)
תפוח מובחר הוא תפוח עשיר בנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
מה התפוחים עם הכי הרבה נוגדי חמצון ?
מחקר שבדק מצא כי התפוח נמצא במקום השני מבין הפירות בכמות נוגדי החמצון שהוא מכיל.
4 התפוחים עם הכי הרבה נוגדי חמצון
חוקרים אמריקאיים מצאו מהם ארבעת התפוחים עם הכי הרבה נוגדי חמצון:
I. תפוחי פוג'י (fuji)
II. תפוחי רד דלישס (red deleciuos)
III. תפוחי גלה (gala)
IV. תפוחי נורטם ספיי (northem spy)
תפוחי גראני סמית' לסיבים תזונתיים
חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מצאו שתפוחים מסוג גראני סמית' (Granny Smith) – אותם תפוחים ירוקים בוהקים – מכילים סיבים תזונתיים הכי ידידותיים למעיים ולמעשה מסוגלים לשנות מאזן החיידקים הטובים במעיים, למנוע השמנה ולהוריד הסיכון להופעת סכרת.
הקליפה של התפוח היא לא רק בשביל היופי - לא לוותר על הקליפה
נוגדי החמצון שבקליפת התפוח חזקים מאוד וריכוזם גבוה מנוגדי החמצון שבבשר התפוח.
חוקרים אמריקאים מצאו שריכוז נוגדי החמצון היה הכי גבוה בתפוחים עם קליפה, לעומת תפוחים מקולפים חלקית והכי מעט – בתפוחים מקולפים לחלוטין.
הליקופן, נוגד חמצון חזק במיוחד המעניק לתפוח את הצבע האדום, קשור עם הגנה על תאים ומניעת סרטן והגנה על הלב וכלי הדם.
הכלורופיל והלוטאין שני נוגדי חמצון חזקים במיוחד הנמצאים בקליפה הירוקה, מאטים תהליכי בלייה והזדקנות ונחשבים לאנטי-סרטניים.
הבטא קרוטן האחראי על הצבע הצהוב של התפוח, מוריד כולסטרול ומגן על הלב ומונע הופעת מחלות כלי דם.
כדי להינות מכול נוגדי החמצון של התפוח, מומלץ לא לוותר על הקליפה בה ריכוזם הגדול.
בשורה התחתונה
- התפוח הוא פרי בריא במיוחד, בעל סגולות בריאות רבות. כוחו הבריאותי של התפוח מושפע מכמות נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים.
- תפוחים מסוג פוג'י, רד דלישס, גלה ונורטם ספיי הם התפוחים עם הכי הרבה נוגדי חמצון.
- תפוחי גראני סמית' עשירים במיוחד בסיבים תזונתיים המועילים לבריאות המעיים ודרכי העיכול.
- מומלץ לא לוותר על הקליפה של התפוח, בה הכי הרבה נוגדי חמצון.
קישורים רלבנטיים:
Last updated on January 31st, 2022 at 11:11 pm