אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
חלב נחשב מזון בריא. עם זאת, קיימים סוגי חלב יונקים שונים כמו חלב פרה, חלב עז וחלב כבש. אלו נבדלים זה מזה בכמות השומן ובערכים התזונתיים שהם מכילים כמו חלבון ,סידן ולקטוז, ולפעמים גם בשיטת הגידול של היונקים (גידול אורגני לעומת גידול תעשייתי).
איזה חלב הכי בריא ולמה ? על כך בשורות הבאות
סוגי החלב נבדלים זה מזה באחוזי השומן שהם מכילים. יש את החלב הרגיל שהוא עם 3.25% שומן. יש חלב דל שומן (1.5% שומן) ויש גם חלב רזה עם חצי אחוז שומן בלבד. מאחר ששומן רווי נחשב למזון עתיר כולסטרול המזיק לגוף, מתבקשת המסקנה שככל שהחלב רזה יותר כך הוא בריא יותר.
אבל בשנים האחרונות מצטבר יותר ויותר מידע המייחס לחומצת השומן הרווי המיוחדת של החלב – חומצת שומן לינולאית מוצמדת (Conjugated Linoleic Acid) – סגולה של שמירה על משקל גוף תקין והקטנת השיעור למחלות לב וכלי דם. חומצת שומן ייחודית זו מצד אחד מאטה קצב ייצור השומנים בגוף ומצד שני מאיצה קצב פירוק השומן.
בפרסום משותף של חוקרים מברזיל וארה"ב דווח שחלב שמן הקטין הסיכון למחלות לב וכלי דם. מחקר אחר מצא שככל שהחלב היה שמן יותר, כך הסיכון להשמנת יתר היה דווקא נמוך יותר !
לפי הרמב"ם חלב של צאן ובקר החיים בתנאי טבע, בריא יותר מחלב בקר וצאן הגדלים בתנאי כליאה. ואכן, מחקרים מצאו שחלב של יונקים הניזונים ממזון טבעי כמו דשא וגדלות במרעה הוא איכותי יותר – בעל פרופיל תזונתי מרשים יותר, עם יותר חומצות שומן בריאות ועם יותר ויטמינים חיוניים.
מחקרים שנעשו בנושא מצאו שחלב של פרות שניזונו מדשא ולא מזון מעובד, היה עם יותר חומצת שומן לינולאית איכותית ועם יותר אומגה 3. כמו כן נמצא במחקרים שחלב פרות אורגני מכיל יותר נוגדי חמצון.
לפי הרמב"ם החלב הכי בריא הוא זה שקרוב לטבע האדם. לכן, לפי הרמב"ם בראש עומד חלב אם.
מבחינת היונקים לפי הרמב"ם מכיוון שצאן נחשב לבהמה דקה, טיבעו קרוב יותר, עד כמה שניתן להשוות, לטבע האדם, מאשר בקר (בהמה גסה). לכן, לפי הרמב"ם קיימת עדיפות לחלב צאן על פני חלב בהמה (כמו פרה).
מבין חלב הצאן, המשובח ביותר לפי הרמב"ם הוא חלב עזים ("הטוב שבחלבים והדק שבהם חלב העז").
קיימים סוגים רבים של חלב יונקים המשווקים לצריכת אדם, הנבדלים זה מזה באחוזי השומן, שיטת הגידול של היונקים, וסוג היונקים.
מבחינת אחוזי השומן, מחקרים מדווחים שככל שהחלב מכיל יותר חומצת שומן, כך החלב דווקא בריא יותר.
מבחינת שיטת הגידול, קיימת עדיפות ברורה לחלב יונקים שגודלו בתנאים טבעיים, ניזונו ממזון לא מעובד, ללא הורמונים ואנטיביוטיקה. הפרופיל התזונתי של חלב יונקים שגדלו בתנאי מספוא אורגני, היה עשיר יותר בוויטמינים, מינרליים וחומצות שומן איכותיות.
לפי הרמב"ם הטוב שבחלב הוא חלב צאן כשהמובחר שבצאן הוא חלב עזים.
*ההמלצה הגורפת של משרד הבריאות היא לצרוך אך ורק חלב יונקים שעבר פסטור או עיקור
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות