אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
מספר מחקרים מצאו שצריכת חלב מקטינה הסיכון להשמנת יתר:
מחקר שכלל קרוב ל-20,000 משתתפות מצא כי קבוצת הנשים שצרכה לפחות מנה אחת של חלב מלא ביום, הייתה עם 15% פחות סיכויים לפתח עודף משקל.
מחקר אחר, שכלל 18,000 נשים בנות 45 ומעלה, מצא גם שהחלב הקטין הסיכון להשמנת יתר.
מחקר של חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בארה"ב בקרב ילדים בני שלוש מצא שחלב מקטין הסיכון להשמנת יתר גם אצל הילדים.
הסבר אחד לכך שחלב משביע ותורם לשמירה על משקל תקין הוא החלבון שבחלב. חלבון – אין משביע ממנו, הוא מקדם תחושת שובע ומקטין בשל כך הסיכון להשמנת יתר (מבטל הצורך ב"נשנושים" מיותרים).
הסבר נוסף הוא שהקלציום (סידן) שבחלב, תורם גם הוא להקטנת הסיכון להשמנת יתר.
מלבד זאת, מחקרים מהשנים האחרונות מצאו שחומצת השומן הלינולאית שבחלב גם מאטה קצב יצירת השומנים בגוף וגם מאיצה קצב פירוק השומנים בגוף.
על המדפים ניתן למצוא סוגי חלב יונקים עם אחוזי שומן שונים:
ההבדל העיקרי בין שלושת סוגי החלב הוא כמויות השומן והקלוריות שהם מכילים.
מקובל לחשוב, וגם נשמע הגיוני, שחלב דל שומן או חלב רזה, בהם יש פחות אחוזי שומן וקלוריות, עדיפים לשמירה על המשקל מאשר חלב רגיל (מלא) שהוא עם אחוז שומן גבוה יותר (3.25%) ועם יותר קלוריות.
אלא שמחקרים מדעיים מהשנים האחרונות מראים אחרת – חלב "רגיל" (3% שומן) תורם יותר לשמירה על משקל גוף תקין מאשר חלב דל שומן ! במילים אחרות – חלב שמן יותר, מרזה יותר.
בשלושת המחקרים הגדולים שהוצגו קודם (המחקר מקליפורניה על ילדים ושני המחקרים הנוספים על קבוצות הנשים) התוצאות היו חד משמעיות- ככל שהחלב היה שמן יותר, כך הסיכון להשמנת יתר היה דווקא נמוך יותר.
עד כדי כך חזק הקשר "ההפוך" בין גובה אחוזי השומן בחלב לירידה בסיכון להשמנת יתר, שבחלק מהמחקרים נמצא שרק מי שצרכו חלב שמן היו בסיכון נמוך יותר להשמנת יתר ולא מי שצרכו חלב דל שומן.
המסקנה מהמחקרים השונים – לדיאטה עדיף חלב רגיל ולא חלב דל שומן.
ההסבר המקובל הוא שחומצת השומן הלינולאית היא האחראית לדבר – חומצת שומן רווי זו, שנמצאת בחלב נמצאה תורמת הן להאטת קצב ייצור השומנים בגוף והן להאצת קצב פירוקם. לכן, ככל שיש בחלב יותר חומצת שומן, כך הסיכון להשמנת יתר נמוך יותר.
חלב עשיר בחלבון, סידן וחומצות שומן ייחודיות. הרכבו הייחודי של החלב מסייע בשמירה על משקף הגוף, מקדם תחושת שובע ומונע אכילה מיותרת.
חומצת השומן הלינולאית שבחלב תורמת להאטת קצב ייצור השומנים בגוף ולהאצת קצב פירוקם.
בשל חומצת השומן הלינולאית שבחלב, קיים קשר הפוך בין אחוזי השומן שבחלב לשמירה על המשקל – באופן פרדוקסאלי נמצא שחלב שמן יותר מרזה יותר, מאשר חלב דל שומן או חלב רזה.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות