חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

למה בשר אדום בריא ?

נכתב על ידי

האם בשר אדום יכול להיות בריא, כמה בשר אדום מומלץ לאכול ומאיזה בשר להתרחק

מהם היתרונות הבריאותיים של בשר אדום ?

1. בשר אדום משביע ומסייע לשמור על המשקל

הבשר, בפרט חלקי השריר, עשיר בחלבון (25-30%). מחקרים רבים מדווחים שדיאטה עשירה בחלבונים מגבירה קצב חילוף החומרים בגוף (מטבוליזם), מפחיתה התיאבון ומקדמת תחושת שובע.

במחקר שפורסם בכתב העת Obesity Science & Practice חולקו 120 אנשים עם עודף משקל לשתי קבוצות אשר אחת ניזונה מדיאטה עשירה בחלבונים, שכללה אכילת בשר אדום. לאחר 16 שבועות נמצאה ירידה של עד 7.8% ממשקל הגוף של המשתתפים בקבוצת המחקר של דיאטת החלבונים.

2. בשר אדום מחזק השרירים

מספר מחקרים מצאו שהחלבונים שבבשר האדום מסייעים בהגדלת מסת השרירים ושיקומם. בפרסום של חוקרים מפינלנד שבדקו השפעת צריכת חלבון אצל נשים צמחוניות (חלבון מן הצומח) לעומת נשים אוכלות בשר (חלבון מן הבשר), נמצאה עלייה גבוהה יותר במסת השריר אצל הנשים שצרכו חלבון מבשר מאשר אצל הנשים הצמחוניות.

3. בשר אדום מחזק העצמות

 צריכת חלבון מן החי, כמו בבשר אדום, מחזקת העצמות. מחקר שבדק השפעת צריכת חלבון מבשר על חוזק העצמות של נשים מבוגרות, מצא שהחלבון שבבשר היה בעל אפקט מגן על העצמות של נשים מבוגרות. הנשים שצרכו יותר בשר, היו בסיכון נמוך יותר לפתח שברים.

3. בשר אדום עשיר בברזל

בבשר, בפרט בבשר אדום ובבשר עוף, שיעור מכובד של ברזל שהוא מינרל חיוני לגוף. הברזל שהבשר מספק (haem) נספג טוב יותר בגוף, מאשר ברזל מהצומח (non-haem). 

חוסר בברזל עלול לגרום לאנמיה. תרכובות הברזל שבבשר, המעניקות לו את צבעו האדום, מסייעות בייצור המוגלובין (ומיוגלובין). בשר אדום (במיוחד בשר בקר וכבד) הוא אחד המקורות הטובים ביותר לספק לגוף ברזל. בשל כך מומלץ הבשר לסובלים מאנמיה.

חשוב לשים לב כי מזון עשיר בנוגדי חמצון (פוליפנולים) כמו קפה או תה מפריע לספיגת הברזל בגוף. לכן מומלץ להימנע ממזונות אלו לפני או אחרי אכילת בשר (להרחיק בשעתיים) כדי לא לאבד את תרומת הברזל של הבשר לגוף.

4. בשר אדום מחזק כוח הגברא

בשר כבש טוב לפי הרמב"ם לחיזוק כוח הגברא [לעוד מידע על מזונות לחיזוק כוח הגברא והפוריות לחצ/י כאן].

הבשר עשיר בחלבון ובוויטמינים חשובים, במינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואבץ. הבשר טוב לבנייה ושיקום שרירים, חיזוק השלד ושמירה על משקל גוף תקין, כמו גם מספק לגוף ברזל חיוני, טוב לסובלים מאנמיה ומחזק כוח הגברא.

כל זה נכון כל עוד לא מדובר בבשר מעובד. מחקרים מצאו שאכילה של 50 גרם בשר מעובד ביום, מעלה ב-18% את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס, ככל הנראה בשל טכנולוגית עיבוד הבשר, כמו טיגון או צלייה בטמפרטורות גבוהות, הגורמת להיווצרות כימיקלים מסרטנים.

ההמלצה של משרד הבריאות היא להימנע ככל הניתן מצריכה של בשר מעובד ובכל מקרה לא לצרוך יותר משתי מנות בשר מעובד בחודש למבוגר ומנה אחת לילד.

גם צריכה של בשר אדום לא מעובד בצורה לא מתונה עלולה להזיק. ארגון הבריאות מייחס לרכיב מסוים בברזל שבבשר האדום (haem) תכונות של גורם שעלול לסרטן וגם בחלקים מסוימים בבשר האדום שומן רווי בכמות גבוהה. המלצה של משרד הבריאות היא להגביל צריכת הבשר האדום הלא מעובד לעד שתי מנות בשבוע (כ- 500 גרם לשבוע לפי המלצת ארגון הבריאות העולמי).

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן