חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משתלם לשתות יותר מים ?

נכתב על ידי

יצאנו לבדוק מהם יתרונות בלשתות מספיק מים וחזרנו כמה סיבות טובות לשתות יותר מים

60% מהגוף מכיל מים. המים מכסים גם כשני שליש משטח כדור הארץ. חז"ל מלמדים שככל שדבר מצוי יותר בעולם כך הוא נחוץ יותר לבריאות. זה תקף לגבי האויר שאנו נושמים וגם לגבי המים שאנו שותים – ללא אויר וללא מים אין חיים. עם זאת רוב האנשים לא שותים מספיק מים ומסתפקים בנוזלים אחרים, אטרקטיביים יותר.  

שתיית מים מורידה הסיכון לאבנים בכליות

אחד מתפקידי המים הוא ניקוי פנימי של הגוף באמצעות הכליות המסננות הנוזלים ומפרישות מהגוף פסולת ורעלים דרך השתן. כששותים מספיק מים, השתן קליל, שקוף, נטול ריח והכליות מתפקדות בצורה אופטימאלית. אם לא שותים מספיק ריכוז המים בגוף יורד והכליות נאלצות "לשאוב" נוזלים אחרים מהגוף. איכות הסינון של הכליות נפגעת. לאורך זמן נוצרים משקעים שהופכים ל"אבנים בכליות". אבנים בכליות יכולות לגורם לדלקות וזיהומים, כמו גם לפגיעה בכליות עצמן.

חז"ל מציינים שאם שותים מספיק מים, הכליות מסננות ומנקזות טוב יותר את הפסולת שמתפנה בשתן, והסיכון להופעת משקעים ואבנים בכליות יורד. פרסומים מדעיים רבים עומדים על הקשר בין שתיית מים מספקת לירידה של עשרות אחוזים בסיכון להיווצרות אבנים בכליות. [קרא/י על מים למניעת אבנים בכליות].

מים לבריאות הדם

ד"ר דיצק, מומחה לכירורגית כלי דם, מה- Vein & Vascular Institute שבניו- ג'רסי ארה"ב, מסביר כי שתיית מים בכמות מספקת גורמת לדם להיות דק יותר (thinner). בשל כך זרימת הדם בגוף הופכת חלקה וטובה יותר והסיכון להופעת קרישי דם (clots) יורד. קרישי דם עלולים לגרום למחלות כלי דם כמו שבץ מוחי, דליות ופקקת ורידים עמוקה (DVT).

מים לחיזוק שרירים והגנה על הוורידים

המים מספקים לחות לשרירים ומחזקים אותם. שרירים חזקים מגינים הוורידים שנתמכים בהם בעת התרחבותם. אם השרירים לא מספיק חזקים, מסביר ד"ר דיצק, אז הוורידים עלולים לקרוס תחת הלחץ ולהישבר ועלולות להופיע מחלות כלי דם. על ידי הידרציה מספקת (ריווי הגוף במים), השרירים מתחזקים ומגנים על הוורידים מפני קריסה ותחלואה.

מים למניעת עצירות והאצת התרוקנות

באתר שירותי בריאות כללית מסבירים שבהיעדר מספיק מים נאלץ הגוף לשאוב נוזלים מהמעי. בשל כך הצואה עלולה להתייבש, להתקשות ולגרום לעצירות ולגורם למחלות של פי הטבעת והרקטום, כמו טחורים, פיזורה ודלקות מעי.

במים גם ריכוז מכובד של מגנזיום סולפט. למעשה כ-20% מהמגנזיום בגוף מגיע מהמים שאנו צורכים. מחקר מגרמניה מצא עלייה בפעולות העיכול אצל המשתתפים במחקר שהרבו לשתות מים. החוקרים ייחסו הממצאים למגנזיום סולפט שבמים.

בעוד ששתייה מספקת של מים מגבירה הערנות ותשומת הלב (alertness & attention), מחסור של נוזלים בגוף עלול להוביל לבלבול, תשישות וירידה במצב הרוח.

אחד ההסברים להשפעה של מחסור במים בגוף על התפקוד המוחי הוא העלייה ברמות קורטיזול על ידי המוח במצבי התייבשות (כתגובה לעליה בריכוזיות "עובי" הדם). מחקרים בתנאי מעבדה מצאו שהעלייה ברמות הקורטיזול במצב של התייבשות גורמת לירידה בזיכרון, בתהליכי החשיבה וביכולות הלמידה, כמו גם לירידה במצב הרוח.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן