חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שום נגד הצטטנות

נכתב על ידי

יצאנו לבדוק האם השום יכול לסייע נגד הצטננות ושפעת וחזרנו עם המלצה משתלמת

השום, מלך הבצלים, מוזכר לאורך ההיסטוריה כבעל סגולות בריאותיות מרשימות. היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, השתמש בשום כתרופה לשלל מצבי חולי. אחרים רואים בשום סוג של אנטיביוטיקה טבעית. אבל האם ניתן להשתמש בשום כתרופה טבעית נגד הצטטנות ושפעת ?

שום נגד הצטננות ושפעת

הצטננות (common colds) ושפעת (influentia) הן סיבות מרכזיות להחסרת ימי עבודה או ביקורים בגן ובכיתה. האדם הממוצע חווה הצטננות פעמיים-עד שלוש בשנה. ילדים אפילו יותר. כאב גרון ונזלת, כמו גם שיעול, כאבי ראש וחולשה, הם רק חלק מהמאפיינים של הצטננות מעיקה. סיבוכים מוכרים של הצטננות הם סינוסיטיס ודלקת של האוזן התיכונה.

השפעת גם היא מחלה שכיחה למדי, בעלת תסמינים דומים להצטננות, אולם נחשבת למחלה חמורה יותר, המלווה בדרך כלל בחום גבוה וקשורה לפעמים עם סיבוכים בריאותיים של ממש כמו דלקת ריאות, שעלולה להיות קטלנית במקרים של ילדים, קשישים ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה.

השום נחשב לפקעת של בריאות. השום עשיר בוויטמינים ובמינרלים חיוניים. אחת מתרכובותיו הייחודיות של השום היא האליצין – תרכובת גופרית המעניקה לשום את ריחו וחריפותו המוכרים אבל לא רק – מחקרים מצאו שתרכובת ייחודית זו (לצד הדיסולפיד והציסטאין) הופכות את השום לאמצעי יעיל נגד הצטננות ושפעת.

חוקרים בריטים מצאו ירידה בתסמיני הצטטנות ושפעת (כאב ראש, עיטוש, נזלת, עייפות), אצל קבוצת המשתפים שאכלו במשך 12 שבועות קפסולת שום מדי יום, היה נמוך ב-63% לעומת קבוצת הביקורת (פלצבו).

השם מקצר זמן ההחלמה מהצטטנות ושפעת

בגמרא נרשם שאחת מסגולות השום היא יכולתו להשחין – לגרום לחום פנימי והזעה. הזעה נחשבת לתהליך המאיץ החלמה. מחקרים מצאו שאכילת שן שום ביום במשך 3 חודשים, קיצרה משמעותית תקופת ההצטננות ותסמיניה (יום וחצי לעומת 5 ימים בממוצע אצל קבוצת הביקורת שלא אכלו שום).

השום מקל על תסמיני הצטטנות ושפעת

מחקר שנעשה על ידי חוקרים מהמחלקה למדעי המזון ותזונת האדם באוניברסיטת פלורידה בארה"ב, מצא ירידה משמעותית בתסמינים של שפעת והצטננות, כמו גם במספר ימי המחלה וחוסר התפקוד, אצל קבוצת המשתתפים במחקר שאכלה במשך 45 ימים 2.5 גרם שום מדי יום (כשן שום ביום).

השום נחשבת לפקעת של בריאות, בעלת רכיבים ייחודיים בראשם האליצין, הדיסולפיד והציסטאין.

מחקרים שונים מצאו שאכילת שן שום על בסיס יומיומי מחזקת המערכת החיסונית, מקטינה הסיכון להצטנן, מפחיתה חומרת התסמינים ומקצרת משך ההחלמה במקרים של הצטננות ושפעת.

כדי להנות מיתרונותיו של האליצין שבשום, מסביר ד"ר עידן גורן מאתר וואלה, חשוב לצרוך שום טרי. ייבוש השום או אפילו המתנה ארוכה מדי לאחר כתישתו (מעל 30 דקות), יגרמו לאובדן רמות האליצין וירידה באפקטיביות שלו.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן