אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי מערכת אתר לבריאות
כבר בימיו, לפני למעלה מ-800 שנים, כתב הרמב"ם "לעולם כשיאכל אדם ישב במקומו". בתלמוד רשום מפורשות שאכילה בעמידה מזיקה לבריאות – ריכזנו כמה סיבות טובות לשבת לפני שאוכלים:
מחקרים מצאו שאם אוכלים לאט, מרגישים שבעים מהר יותר ואוכלים פחות קלוריות. לעומת זאת, אכילה בעמידה, גוררת אכילה מהירה וחפוזה, שלא מקדמת תחושת שובע וגוררת אכילה של קלוריות מיותרות.
לפי הגב' קרן וולקומיר, נטורופתית ומנהלת האתר טבע-לי, מחקרים מצאו שאכילה בעמידה מגדילה את כמות המזון שאוכלים בעד 45%.
כשאוכלים בעמידה המזון מתעכל מהר מדי. עיכול מהיר מדי, מונע פירוק מיטבי של המזון על ידי הקיבה וספיגה טובה של אבות המזון בדם. בנוסף, ריקון המעי מהר מדי גם מונע תחושת שובע לאורך זמן.
לצורך עיכול ופירוק המזון עוברת הקיבה תהליכים שונים המצריכים אנרגיה. גם פעולת העמידה מצריכה אנרגיה. כשאוכלים בעמידה, במקום שכל האנרגיה תופנה לתפקוד הקיבה, חלק מהאנרגיה מבוזבז סתם על עמידה מיותרת.
כשאוכלים בעמידה ללא תשומת לב מספקת, עלול אויר מיותר להיכנס למערכת העיכול ולהפריע לפעולתה.
אמנם אם אוכלים בעמידה אז אוכלים יותר אבל האוכל לא באמת יורד לרגליים. בתהליך העיכול עובר המזון דרך הוושט לקיבה, משם למעי הדק לצורך פירוקו וספיגתו בדם. השאריות עוברות למעי הגס ומתרוקנות כצואה. אין קשר לרגליים.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות