חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לכעוס פחות

נכתב על ידי

דרכים לכעוס פחות - איך להימנע מכעס ולהצליח להתמודד איתו

מחקרים מראים שכעס גם מזיק לבריאות וגם פוגע בשיקול הדעת וגורם לקבלת החלטות לא רציונאליות ומסוכנות. מצד שני, כל אחד כועס קצת לפעמים. אם מקפידים על כמה כללים אפשר להצליח גם לכעוס פחות וגם להתמודד טוב יותר עם כעס.

לדבר בנחת, לא להרים את הקול

דיבור בקול רם עלול להוביל לוויכוח קולני ולגרום לכעס הדדי. מצד שני, לפי חז"ל בכוחה של לשון רכה ונעימה לרכך אפילו כעס קשה (לשון רכה תשבר גרם).

כאמצעי להימנע מכעס ממליצים חז"ל לנסות לפתח הרגל של דיבור רך ונעים כדרך קבע.

לא ליצור קשר עין

מבט לעיני אדם כועס עלול להחמיר הכעס. עדיף להימנע מקשר עין בעת שיח עם אדם כעוס,  ועל ידי כך לאפשר לכעס לחלוף. 

לא לכעוס בחזרה, להלין הכעס

כשנמצאים באינטראקציה עם אדם כועס, ממליצים בכתובים לא לכעוס בחזרה אלא ההיפך – לנהוג באורך אפיים – בצורה סבלנית ורגועה. הדבר יגרום להשתקת הכעס אצל הכועס (בארך אפים יפתה קצין).

לכעס יש תחושה מקדימה. ניתן לזהות שהכעס בפתח מספר שניות לפני שהוא מתפרץ. כשמזהים שכעס עומד לפרוץ, ממליצים חז"ל לקחת אויר, לספור עד עשר – בדרך כלל זה יעזור וימנע התפרצות הכעס.

לשמור על אווירה חיובית, מצב רוח חיובי

"דבר עצב יעלה אף" רשום במקורות. מצב רוח רע מזמן כעס. זו עוד סיבה לשמור על מצב רוח טוב. אבל אם לא מצליחים ויש פשוט "יום רע", כדאי לפעמים להימנע מאינטראקציות בלתי מחויבות עם אנשים, שעלולות בשל מצב הרוח הירוד להוביל לכעס.

לא להיות רעבים - רעב גורר כעס

כשרעבים מתעצבנים מהר. לעומת זאת, לפי חז"ל אכילה מרגיעה הגוף והנפש ומונעת כעס. דוגמה לכך היא אכילה של פת שחרית – פת לחם קטנה בשעות הבוקר  – שבכוחה לפי חכמי הגמרא למנוע הופעת כעס. 

לכעוס זה לא תמיד דבר שלילי. לפעמים זה טבעי אבל צריך לדעת "להשתמש" בכעס בצורה נכונה – כעס הפנים ולא כעס הלב – אמרו חז"ל – להראות כעס כלפי חוץ זה בסדר ולפעמים אפילו הכרחי, אבל לא לכעוס באמת מבפנים. 

*לפי ספר הזוהר הקדוש בכוחו של מבט על פני תינוק להעביר כעס.

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן