חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שמן זית בריא ללב

נכתב על ידי

כף שמן זית ביום תורמת לבריאות הלב

שמן זית נחשב לבריא במיוחד, הוא בעל תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-בקטריאליות וסגולותיו הבריאותיות מגוונות- מהקלה בכאבים ומצבי דלקת שונים ועד איזון לחץ דם, שיפור התפקוד המוחי, הקלה בעצירות וחיסול תולעי מעיים. אבל זה לא רק זה- חומצות השומן הייחודיות שבשמן הזית, לצד נוגדי החמצון החזקים שבו בראשם האולאוקנתאל, ועוד רכיבים ייחודיים, הופכים שמן הזית גם לאמצעי טבעי ויעיל לשיפור ערכי הכולסטרול, מניעת קרישי דם והגנה על הלב.

שמן זית להורדת הכולסטרול ושומני הדם

עוד מיתרונות שמן הזית מכיל כמות גדולה של חומצת שומן אולאית. בפרסום ב-OXFORD ACADEMY דווח על ירידה משמעותית בערכי הכולסטרול והטריגליצרידים –  גורמי סיכון מרכזיים להופעת טרשת עורקים ומחלות לב – אצל קבוצת המשתתפים במחקר שאכלו מזון עשיר בחומצה אולאית.

שמן זית מעלה הכולסטרול הטוב

קיימת דעה רווחת בקרב המדענים שעלייה בערכי הכולסטרול הטוב (HDL) מקטינה הסיכון להופעת מחלות לב וכלי דם.

בפרסום של האיגוד האמריקאי לרפואת הלב מציינים ששילוב שמן זית בתפריט היומי עשוי לשפר גם את ערכי הכולסטרול הטוב.

שמן זית למניעת קרישי דם (טרומבוזיס)

קרישי דם עלולים לגרום להפרעה בזרימת הדם בעורקי הלב ובכלל. הפרעה בזרימת הדם עלולה לגרום בין היתר להופעת התקף לב (אוטם שריר הלב) ושבץ מוחי. לפי האיגוד האמריקאי לרפואת הלב (American Heart Association) אכילה של שמן זית אחת לשבוע תפחית הסיכוי לפתח קרישי דם.

במחקר שערכו ד"ר ביל מולן וד"ר אמילי קומבט-אספריי, מדענים סקוטיים מאוניברסיטת גלסקוואו, נמצאה צניחה בסיכון להופעת מחלות לב, אצל 70 מתנדבים שהשתתפו במחקר וצרכו מדי יום 20 מ"ל שמן זית (ככף גדושה) במשך 3 עד 6 שבועות.

מסקנת המחקר, שתוצאותיו פורסמו באתר של BBC, היא שכף גדושה של שמן זית ביום, בעלת השפעה חיובית על הלב. ההמלצה היא לשלב שמן זית בתפריט היומי. ניתן לעשות זאת די בקלות, למשל במקום למרוח חמאה על הלחם, פשוט לטבול אותו בשמן זית.

*כל האמור מתייחס לשמן זית מכבישה קרה כתית מעולה (extra virgin)

מקורות וקישורים רלבנטיים:

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן