אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות
נכתב על ידי
עצירות עלולה להוות מטרד רציני – מגזים, נפיחות ואי נוחות בבטן ועד הופעת מחלות של המעי והרקטום. התחושה של להרגיש מלאים בלי יכולת להשתחרר מתסכלת. אמנם קיימים חומרים משלשלים אבל אלו אינם טבעיים וכרוכים בתופעות לוואי. מצד שני, ישנם כמה דברים קטנים שאפשר לנסות כדי להיפטר מעצירות בדרך טבעית.
ריכזנו בשורות הבאות כמה טיפים משחררים 🙂
לתזונה השפעה ישירה על מערכת העיכול. תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ונוזלים, תימנע עצירות ותסייע גם להיפטר ממנה. אין יותר עשירים בנוזלים ובסיבים תזונתיים מאשר הצומח – פירות, ירקות ועוד צמחים.
מים חיוניים למניעת עצירות. אם לא שותים מספיק הגוף נאלץ לשאוב נוזלים מהמעיים. כתוצאה מכך הצואה מתייבשת, מתקשה ומופיעה עצירות.
בנוסף, במים יש מגנזיום סולפט. מחקר שפורסם ב- European Journal of Nutrition, בדק את השפעת המגנזיום שבמים על תפקוד פעולות המעיים של הסובלים מעצירות ומצא עלייה משכנעת בפעילות המעיים והיציאות אצל המשתתפים במחקר שהרבו לשתות מים.
באתר הבריאות WebMD מסבירים שפעילות גופנית קלה של כמה דקות, כזו המגבירה קצת את הדופק ואת קצב הנשימה, משפרת תנועת שרירי המעיים ומעודדת התרוקנות.
בגמרא מופיע שהליכה חוזרת של כמה דקות למרחק קבוע (10 פעמים 2 מטר כל פעם או 4 פעמים 5 מטר כל פעם) מעודדת יציאות. מעבר מכריעה לעמידה מספר פעמים (סקווטים) יעילה גם לצורך זה.
לפי פיסיותרפיסטים המתמחים בבעיות רצפת אגן, ישנן תנוחות ישיבה על האסלה בשירותים שעשויות, לסייע במקרה של עצירות:
להירגע – לחץ גורם לעצירות. קיים קשר בין המוח למעי (brain-gut connection). לחץ עלול למנוע יציאה. אם מרגישים לחוצים, אפשר לנסות להירגע על ידי נשימות הרפיה – לנשום מהבטן באטיות 10 פעמים ולשחרר.
להתרכז. כאמור המוח הוא השולט גם בעניין היציאות. ריכוז יכול לסייע להתרוקן. כדאי להסיח הדעת מדברים אחרים ולהתרכז במעשה.
לשנות סביבה. לפעמים משהו בסביבת השירותים מונע התרוקנות. לפי חז"ל אם מנסים ולא יוצא, מומלץ לנסות להתפנות בשירותים אחרים.
המידע באתר נועד עבור הציבור הרחב, הוא אינו ייעוץ מקצועי ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי. אנו משתדלים לשמור ככל הניתן על פרטיות הגולשים באתר ועובדים עם פרוטוקול גלישה מאובטח (SSL).
טרם שימוש באתר יש לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.
אין באמור באתר זה כדי להוות ייעוץ רפואי,
תחליף לייעוץ רפואי או עצה רפואית.
© כל הזכויות שמורות לעורכי האתר.
תוכן האתר מבוסס על המקורות המוזכרים.
הצהרת נגישות לאתר בריאות