גבינה נחשבת למזון בריא, עשיר בסידן, חלבון וחומצות שומן ייחודיות. יצאנו לבדוק מה כוחה הבריאותי של הגבינה

יתרונות בריאות בגבינה
גבינה היא מזון בריא. אמנם יש גבינות בריאות יותר ובריאות פחות (הדבר תלוי ברובו בסוג החלב ממנו יוצרה הגבינה ובתהליכי העיבוד שלה), אך הדעה הרווחת היא שגבינה היא מזון בריא ומומלץ לצריכה יומיומית.
ריכזנו כמה יתרונות בריאותיים של צריכת גבינות באופן שגרתי:
1. בריאות העצמות והשרירים
הסידן והחלבון שבגבינה הופכים אותה לאמצעי נהדר לבניית עצמות ושרירים חזקים.
בדומה לחלב, בגבינה חלבון מלא, המכיל כל חומצות האמינו החיוניות.
מי הגבינה, המים שרוב האנשים שופכים, מכילים חלבון WHEY – חלבון מסיס איכותי – זהו סוג החלבון בו משתמשים בתוספים אבקתיים שונים לבניית שרירים.
מכיוון שגבינה עשויה מחלב, היא גם ארוזה בסידן וסידן יכול לעזור בפיתוח העצמות וחיזוקן.
ויטמינים A, D, K ואבץ, הקיימים בגבינה, תורמים גם הם לבריאות העצם.
2. פחות דלקת
שומני חלב בגבינה מכילים חומצה לינולאית מצומדת (Conjugated-Linoleic-Acid), המסייעת בהפגת דלקות בגוף.
3. לחץ דם נמוך
הרמות הגבוהות של הסידן הקיימות בגבינה יכולות לעזור לאזן לחץ הדם, בתנאי שבוחרים בגבינה שאינה עתירה בשומן ונתרן כמו גבינת ריקוטה או פטה.
4. הגנה על כלי הדם המוחיים
מחקרים מראים שגבינה יכולה להיות מקור טוב לגלוטתיון – נוגד חמצון המסייע בשמירה על בריאות המוח. מחקר שנערך בשנת 2016 על ידי חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה בארה"ב, הראה כי כלי הדם של המשתתפים במחקר שאכלו גבינת צ'דר היו בריאים יותר.
5. בריאות המעיים
מזונות מותססים כמו גבינה ויוגורט מכילים חיידקים פרוביוטיים המוזכרים במספר מחקרים כיעילים בשמירה על בריאות המעיים ותפקוד מערכת העיכול.
6. בריאות השיניים
מספר מחקרים דיווחו שגבינה ומוצרי חלב באופן כללי, יכולים להגן על השיניים מפני חורים. במחקר דני משנת 2015 דווח שילדים שצרכו גבינות ומוצרי חלב מעל לצריכה ממוצעת לבני גילם, היו לאחר 3 שנים עם פחות חורים בשיניים, מאשר ילדים שצרכו גבינות ומוצרי חלב מתחת לממוצע.